ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI Tarifi

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI Tarifi
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

Malzemeler

  • 10-12 adet dolmalık biber
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 orta uzunluk soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 orta uzunluk soğan (Halka halka doğranmış)
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık (Önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş)
  • 1 küçük paket kuş üzümü (Ilık suda bekletilmiş)
  • 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber
  • Tuz
  • Yarım demet taze nane (Kıyılmış)
  • Yarım demet dereotu (Kıyılmış)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Pirinci 1’er tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ek edilmiş ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra bol suyla birkaç kere yıkayıp süzün.
  2. Tencereyi ocağın üzerine alın, uygunca ısınınca yemeklik doğranmış 2 adet soğanı, toz şekeri ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte, soğanlar düzgünce yumuşayıp karamelize olana dek pişirin. Pirinci ek edin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun.
  3. Dolmalık fıstıkları, suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümlerini, tuzu ve baharatını ek edin. Birkaç kere karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Önce yüksek ateşte 1 dakika kadar pişirin, daha sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin. Pirinçler suyunu çekince kıyılmış yeşillikleri ek edin ve karıştırıp soğumaya bırakın.
  4. Hazırladığınız iç malzemeyi, kapağını kesip çekirdeklerini temizlediğiniz dolmalık biberlerin içlerine doldurun. Kesmiş olduğunuz kapağını da, biberlerin üzerine kapatın. Kalan 2 soğanı halka şeklinde doğrayın ve tabanı düz bir tencerenin tabanına, hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine dolmalık biberleri dizin. Kalan zeytinyağını ve 1 su bardağı suyu dolmaların üzerine dökün. Tencerede önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirin, daha sonra ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. 25 dakika sonra ocaktan alın. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra dolmaların üzerine bir ölçü sızma zeytinyağı dökebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."