Zencefil Reçeli Tarifi

Zencefil Reçeli Tarifi
Zencefil Reçeli

Malzemeler

  • 3 1/2 su bardağı soyulmuş taze zencefil, 4 su bardağı su, 5 su bardağı beyaz şeker, 1 (3 ons) poşet sıvı pektin, kapaklı ve halkalı 5 adet yarım pintlik konserve kavanozu
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Zencefili ikiye bölün ve yarısını küpler halinde doğrayın, diğer yarısını rende veya mutfak robotunda rendeleme bıçağı kullanarak parçalayın. Toplam zencefil 3 su bardağına eşit olmalıdır. Zencefili orta ateşte suyla büyük bir tencereye koyun, kaynatın ve ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve zencefil yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin. Karışımın kurumasını önlemek için gerekirse daha fazla su ekleyin. Pişmiş zencefili ince gözenekli bir süzgece dökün, süzün ve zencefil aromalı suyun 1/2 su bardağını saklayın. Pişmiş zencefili kalan sıvıyla birlikte bir kaseye koyun ve buzdolabında en az 4 saat veya bir gece bekletin. * Zencefil iyice soğuduğunda, büyük, kalın tabanlı bir tencereye koyun ve şekeri ekleyin, orta-yüksek ateşte kaynatın ve sürekli karıştırarak 1 dakika boyunca kaynatın. Sıvı pektin kesesini ekleyin, ateşi kısın ve marmelatın üstündeki köpüğü alarak 7 dakika daha pişirin. * Konserve kavanozlarını ve kapaklarını en az 5 dakika kaynar suda sterilize edin. Reçeli sıcak, sterilize edilmiş kavanozlara doldurun ve kavanozları üstten 1/4 inç boşluk kalacak şekilde doldurun. Kavanozları doldurduktan sonra hava kabarcıklarını gidermek için iç kısımlarında bir bıçak veya ince bir spatula gezdirin. Yiyecek artıklarını gidermek için kavanozların ağızlarını nemli bir kağıt havluyla silin. Üzerlerine kapakları takın ve halkaları vidalayın. * Büyük bir tencerenin tabanına bir raf yerleştirin ve yarısına kadar suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynatın, ardından kavanozları bir tutucu kullanarak dikkatlice tencereye indirin. Kavanozlar arasında 2 inç boşluk bırakın. Gerekirse su seviyesi kavanozların üstlerinden en az 1 inç yukarı çıkana kadar daha fazla kaynar su ekleyin. Suyu tamamen kaynatın, tencereyi kapatın ve 15 dakika boyunca işlemden geçirin. * Kavanozları tencereden çıkarın ve soğuyana kadar birkaç inç arayla bezle kaplı veya ahşap bir yüzeye koyun. Soğuduktan sonra, her kapağın üst kısmına parmağınızla bastırın ve contanın sıkı olduğundan emin olun (kapak hiç yukarı veya aşağı hareket etmemelidir). Serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."