Yoğurtlu Patlıcan Yatağında Et Tarifi

Yoğurtlu Patlıcan Yatağında Et Tarifi
Yoğurtlu Patlıcan Yatağında Et

Malzemeler

  • . Yoğurtlu sos için malzemeler:* 4 uzun patlıcan, * 2 kırmızı biber, * 3 kase yoğurt, * 3 diş ezilmiş sarımsak, * 1 bal kaşığı tuz, * 3 yemek kaşığı mayonez, * 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Eti için malzemeler:* yarım kilo yağsız dana kuşbaşı (zeytin kadar olsun büyüklüğü. Çok büyük olmasın), * 1 büyük kuru soğan, * 2 yeşil biber, * 2 yemek kaşığı tereyağ, * Karabiber (2 çay kaşığı), * Pulbiber (1 bal kaşığı), * Kekik (1 bal kaşığı), * Tuz (1 çay kaşığı), * 1 adet et bulyon (isteğe göre), * 1. 5 su bardağı sıcak su, * 1 büyük domates rendesi, * 2 yemek kaşığı salça, * 1 yemek kaşığı ketçap
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bu yemeğimi herkes çok beğenerek yer. Çok severler. Bende sizinle paylaşmak istedim ki herkes bu güzel tattan mahrum kalmasın canlarım :) Ve başlayalım.İlk öncelikle patlıcanlarımızı, kırmızı biberlerimizi yıkayalım, kurulayalım. Bir fırın tepsisine koyalım. Bıçakla bir kaç yerinden patlıcanlarımızı ve biberlerimizi delelim. 240 derecede fırının en alt rafında pişirelim. Arada bir kontrol edelim. Sapından tutup çevirelim. Elimizle dokunalım, yumuşaksa diğerlerini de çevirelim. Diğer tarafları pişsin. Piştikten sonra, kabuklarını soyalım. Küçük küçük doğrayalım. Bir kaba alalım. Sadece zeytinyağını, dökelim. 10 dk bekleyelim. Sonra diğer malzemeleri ilave edelim. İyice karıştırıp, dolaba atalım.Etimize başlayalım. Küçük doğrayıp tencereye atalım. Ağzını kapatalım. Suyu çıkınca hemen küçük doğranmış soğanı ilave edelim. Arada bir karıştıralım. Suyunu çekince tamamen tereyağını, orta boy doğranmış yeşil biberi, baharatları, tuzu, et bulyonu, sıcak suyu, domates rendesini, salçayı, ketçabı koyup karıştıralım. Pişmeye bırakalım. Yaklaşık 50 dk da pişiyor. Lokum kıvamını alıyor. Suyunu iyice çeksin. Çok az suyu kalacak. Arada bir su dökebilirsiniz. Pişmezse.Etimizde pişince, yoğurtlu patlıcandan bir miktar alıp, servis tabağımıza koyalım. Sonra üstüne etimizden koyalım. Servise hazır. Yok böyle bir tat. Afiyet olsun şimdiden :)

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."