Yağlama Tarifi Tarifi

Yağlama Tarifi Tarifi
Yağlama Tarifi

Malzemeler

  • . Hamuru için* 2 su bardağı ilik su, * 1 çay bardağı ilik süt, * Yarım çay bardağı sıvı yağ, * Yarım paket yas maya, * 1 tatlı kaşığı tuz, * 1 tatlı kaşığı şeker, * Yeteri kadar un (yarım kilodan biraz fazla). Kıyma harcı için* 400 gram kıyma, * 1 çay bardağı sıvı yağ, * 1 yemek kaşığı tereyağı, * 2 tane kuru soğan, * 2 diş sarımsak, * 2 tane yeşil sivri biber, * 2 tane kırmızı biber, * 4 tane domates, * 1 yemek kaşığı domates salçası, * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 çay bardağı kaynar su, * 1 tatlı kaşığı karabiber, * 1 tatlı kaşığı pul biber, * 1 tatlı kaşığı tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. İlk önce hamurumuzu hazırlıyoruz. Derin bir kabin içerisine ılık sütü ve suyu katıp mayayı çatalla eziyoruz. İçine sıvı yağ, şeker ve tuzu da katıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş unu katıp kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Ve mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken kıymalı harcımızı hazırlıyoruz. Kıymayı suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Kıyma piştikten sonra içine tereyağı ve sıvı yağını katıyoruz ve küçük küçük doğradığımız soğan, sarımsak, biberleri ve domatesi katıp pişiriyoruz. Sonra içine domates ve biber salçasını katıyoruz. 1 çay bardağı suyu ve baharatları da katıp pişirmeye devam ediyoruz. Harcımız sulu bir harç olmalı.Mayalanan hamuru lavaş şeklinde açacağız ve tavada pişiriyoruz. Tavaya kesinlikle yağ koymuyoruz. Tavayı ocağa koyup ısıtıyoruz ve hamuru tavaya sığacak büyüklükte açıyoruz ve tavada pişiriyoruz. Hamurun hepsini bu şekilde pişiriyoruz ve pişenleri soğutuyoruz. Harcımız ılık yufkalar soğuk olmalı yoksa yufkalar hamur olur. Soğuttuğumuz yufkayı servis edeceğimiz tabağa koyup üzerine harçtan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz. Sonra yine yufka ve harç, yufkalar bitene kadar kat kat bu işlemi yapıyoruz. Bittikten sonra 4 e bölüp sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.Yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun …

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."