YABAN MERSİNLİ ŞERİT PASTA Tarifi

YABAN MERSİNLİ ŞERİT PASTA Tarifi
YABAN MERSİNLİ ŞERİT PASTA

Malzemeler

  • 8 büyük yumurta (Beyazları ve sarıları ayrılmış)
  • 140 g toz şeker
  • Ayrıyeten 20 g toz şeker (Yumurta akları için)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 80 g sade un
  • Bir tutam tuz
  • 1 küçük limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Fırınınızı evvelce 200 dereceye ayarlayın. Çok derin olmayan 40×32 cm’lik bir fırın tepsisine pişirme kağıdı serip kenara alın. Yumurta sarılarını bir karıştırma kabına alın. 140 g şekeri ve limon suyunu koyup yüksek süratte 3 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve tuzu çırpılmış yumurta sarılarına iki evrede, karıştırarak ekleyin. Limon kabuklarını da ek edip karıştırın ve kenara alın.
  2. Yumurta beyazlarını başka bir kasede mikser yardımıyla köpük kıvamında olana kadar çırpın. 20 g şekeri yavaşça ekleyerek katılaşana kadar çırpmaya devam edin. Sonra yumurta beyazlarını üç kademede yedirerek yavaşça unlu karışımla birleştirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve üzerini düzleştirin. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sünger keki fırından çıkartıp 5 dakika kadar ılınmasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serpiştirin. Pak bir mutfak havlusu üzerine karşıt çevirin. Yağlı kağıdı üzerinden alıp kenarlarını keserek düzleştirin ve kısa kenarından başlayıp havlu ile birlikte rulo sarın, 20-25 dakika soğumaya bırakın. Kısa kenar size dönük olacak halde 3 eşit kesime bölün. Pak bir mutfak havlusu örtün ve kenara alın.
  3. Püreyi hazırlamak için yaban mersinlerini ve şekeri sos tenceresine alıp kısık ateşte 4-5 dakika yumuşayana kadar pişirin. Blender kabına aktarıp püre haline gelmesi için blender ile çekin. Pürenin pürüzsüz olması için bir kasenin üzerine koyduğunuz ince bir süzgeçten geçirip kenara alın.
  4. Kremayı hazırlamak için mısır şurubunu, toz şekeri ve vanilya tohumlarını bir sos tenceresine koyun ve kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Bütün şeker eridiğinde tekrar karıştırın, ateşi orta dereceye yükseltin ve kabarcıklar oluşana kadar kaynatın. Tavayı ateşten alın ve tereyağını modül kesim ekleyerek büsbütün eriyene kadar karıştırın. Bu sırada yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla rengi açılana kadar çırpın. Yumurta sarılarına tereyağlı şurubu kasenin kenarından yavaşça dökün. Bütün şurup eklendiğinde mikserin suratını yükseğe artırın ve karışımı yaklaşık 5 dakika daha çırpmaya devam edin. 100 g yaban mersini püresini ekleyin ve orta süratte büsbütün özdeşleşene kadar çırpıp bir müddet dinlenmesi için buzdolabına alın.
  5. Pastayı oluşturmak için sünger kekin her bir şeridine spatula yardımıyla krema sürün.Şeritlerden birini alın ve kısa kenardan  başlayarak yuvarlayın. Yuvarlamanız bittiğinde sonunu, öteki bir kesimin başına yerleştirin ve yuvarlamaya devam edin. Son modülle da tıpkı süreci yapın ve silindir halinde bir pasta elde edin. Pastayı servis tabağına alın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını büsbütün kaplayın. Kalan 50 g püreyi pastanın üzerine akıtın ve onun üzerine de süslemek için ayırdığınız yaban mersinlerini yerleştirin. En az 1 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."