VİŞNELİ BADEMLİ PASTA Tarifi

VİŞNELİ BADEMLİ PASTA Tarifi
VİŞNELİ BADEMLİ PASTA

Malzemeler

  • 170 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 175 g krema (Oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı badem aroması
  • 6 yumurta akı (Oda sıcaklığında)
  • 325 g un
  • 1.5 paket (15 g) kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı süt (Oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı su (Oda sıcaklığında)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bademli pandispanya2 adet 20 cm kelepçeli kalıp alıp tabanlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Fırını önceden 170 dereceye ayarlayın. Geniş bir çırpma kabına tereyağı ve şekeri alarak yeterlice çırpın. Karışımın üzerine krema ve badem aromasını ekleyerek çırpmaya devam edin. 3 yumurta akını ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra, kalan 3 yumurta akını da ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Kuru materyalleri başka bir kapta karıştırın. Küçük bir bardakta süt ve suyu karıştırın. Kuru gereçlerin yarısını diğer karışıma ekleyin, üzerine süt-su karışımını ekleyip karıştırın. Kuru gereç karışımının kalanını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kalıplara eşit ölçüde bölerek 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi ile denetim edin ve fırından alıp soğumaya bırakın.
  3. Vişneli krema için geniş bir çırpma kabında tereyağı ve margarini yeterlice yumuşayana kadar çırpın. Pudra şekerinin yarısını yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. 4-5 yemek kaşığı vişne suyunu ekleyerek karıştırın. Daha sonra pudra şekerinin kalanını yavaşça ekleyerek yeterlice çırpın ve bir kenarda bekletin.
  4. Vanilyalı krema için geniş bir çırpma kabında tereyağı ve margarini güzelce yumuşayana kadar çırpın. Pudra şekerinin yarısını yavaşça ekleyerek çırpmaya devam edin. Vanilya aroması ve 1 yemek kaşığı su yahut sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra pudra şekerinin kalanını yavaşça ekleyerek yeniden düzgünce çırpın. Gerekirse bir ölçü daha su yahut süt ekleyin.
  5. Pasta keklerinin kabaran yerlerini keserek düz katlar oluşturun. İlk katı servis tabağına yerleştirerek, yaklaşık 1 bardak vişneli kremayı üzerine yayın. Vişneleri krema üzerine bastırarak spatula ile düzeltin. Üzerine ikinci katı koyup kalan krema ile dışını kaplayın. Spatula ile çizgiler oluşturun. Vanilyalı krema ile etrafını süsleyerek üzerine vişneleri dizin. Süsleme şekerleri ile süsleyin. Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."