Viski Dolgulu ve İrlanda Kremalı Çikolatalı Bira Kekleri Tarifi

Viski Dolgulu ve İrlanda Kremalı Çikolatalı Bira Kekleri Tarifi
Viski Dolgulu ve İrlanda Kremalı Çikolatalı Bira Kekleri

Malzemeler

  • 1 su bardağı İrlanda koyu birası (Guinness® gibi), 1 su bardağı tereyağı, 3/4 su bardağı şekersiz kakao tozu, 2 su bardağı çok amaçlı un, 2 su bardağı beyaz şeker, 1 1/2 çay kaşığı karbonat, 3/4 çay kaşığı tuz, 2 büyük yumurta, 2/3 su bardağı ekşi krema, 2/3 su bardağı krema, 8 ons kıyılmış bitter çikolata, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı İrlanda viskisi veya daha fazla, 1/2 su bardağı yumuşatılmış tereyağı, 3 su bardağı pudra şekeri veya gerektiği kadar, 3 yemek kaşığı İrlanda krema likörü (Baileys® gibi) veya daha fazla, damak zevkinize göre
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Fırını 350 dereceye (175 derece C) önceden ısıtın. * 24 muffin kalıbını kağıt kaplarla kaplayın. * Bir tencerede İrlanda stout birasını ve 1 su bardağı tereyağını kaynatın ve tereyağı eriyene kadar ara sıra karıştırarak bir kenara koyun. Pürüzsüz olana kadar kakao tozunu karıştırın. * Bir kasede unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu iyice birleşene kadar çırpın. * Büyük bir kasede yumurtaları ekşi krema ile düşük ayarda elektrikli mikserle iyice birleşene kadar çırpın. Bira karışımını yavaşça çırpın, ardından un karışımını hamur pürüzsüz olana kadar çırpın. * Hamuru hazırlanan kek kalıplarına bölün ve her bir kalıbı yaklaşık 2/3 oranında doldurun. * Önceden ısıtılmış fırında, bir kekin ortasına batırılan kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 17 dakika pişirin. * Kekleri tamamen soğutun. Her bir kekin ortasındaki çekirdekleri keskin bir soyma bıçağıyla çıkarın. Çekirdekleri atın. * Kremayı kısık ateşte bir tencerede kaynatın, bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın. * Tereyağı eriyene kadar 2 yemek kaşığı tereyağı ve İrlanda viskisi ekleyin. Karışımın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Dolgu soğudukça koyulaşacaktır. * Dolguyu çekirdekli keklerin içine kaşıkla koyun. * Krema için, bir kasede 1/2 su bardağı tereyağını elektrikli mikserle kabarana kadar 2 ila 3 dakika çırpın. * Mikseri düşük hıza ayarlayın ve krema pürüzsüz ve sürülebilir hale gelene kadar her seferinde 1 su bardağı olmak üzere yavaşça pudra şekerini çırpın. İrlanda krema likörünü çırpın ve gerekirse daha fazla pudra şekeri ile kremanın kalınlığını ayarlayın. * Kremayı doldurulmuş keklerin üzerine yayın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."