Tatil Burbon Meyveli Kek Tarifi

Tatil Burbon Meyveli Kek Tarifi
Tatil Burbon Meyveli Kek

Malzemeler

  • 1 su bardağı kıyılmış şekerlenmiş portakal kabuğu, 1 su bardağı kıyılmış şekerlenmiş turunç, 1 su bardağı kıyılmış şekerlenmiş ananas, 1 su bardağı ikiye bölünmüş kırmızı şekerlenmiş kiraz, 1 su bardağı ikiye bölünmüş yeşil şekerlenmiş kiraz, 1 su bardağı kuru frenk üzümü, 1 su bardağı kuru üzüm, 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış kıyılmış hurma, 1 su bardağı kıyılmış ceviz, 3/4 su bardağı kıyılmış badem, 1/2 su bardağı portakal suyu, 2/3 su bardağı burbon viski, 4 su bardağı çok amaçlı un, 2 çay kaşığı öğütülmüş tarçın, 2 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi, 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil, 1 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar, 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil, 2 çay kaşığı şekersiz kakao tozu, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 1/2 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı esmer şeker, 1/2 su bardağı beyaz şeker, 6 yumurta sarısı, 3/4 su bardağı elma püresi, 1/2 su bardağı burbon viski, 1 çay kaşığı vanilya özü, 1/2 su bardağı pekmez, 6 yumurta beyazı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * İlk gün, şekerlenmiş portakal kabuğu, şekerlenmiş limon, şekerlenmiş ananas, kırmızı ve yeşil şekerlenmiş kiraz, kuş üzümü, kuru üzüm, ceviz ve bademleri birleştirin. Portakal suyunu ve 2/3 su bardağı burbonu meyve ve kuruyemişlerin üzerine dökün. Karıştırın ve sıkıca kapatın. Meyveleri serin bir yerde 1 tam gün veya en az 20 saat marine edin. * İkinci gün, iki adet 9x5 inçlik somun kalıbını parşömen kağıdı veya alüminyum folyo ile kaplayın ve içini pişirme spreyi ile yağlayın. Un, tarçın, hindistan cevizi, karanfil, yenibahar, zencefil, kakao, kabartma tozu ve tuzu büyük bir kapta birleştirin ve bir çırpma teli ile karıştırın. * Ayrı bir büyük kapta, tereyağı, esmer şeker ve beyaz şekeri elektrikli mikser kullanarak açık renkli ve kabarık olana kadar çırpın. Yumurta sarılarını karışana kadar karıştırın ve ardından elma püresini, 1/2 su bardağı burbonu ve vanilyayı kabarana kadar karıştırın. Karıştırmaya devam edin ve un karışımını iyice karışana kadar azar azar ekleyin. Pekmezi ekleyin ve karıştırın. Hamur iyice karıştığında, meyve ve fındık karışımını tüm suyuyla birlikte yavaşça karıştırın. * Ayrı bir kapta, yumurta beyazlarını sert bir tepecik oluşturana kadar elektrikli mikserle çırpın. Yumurta beyazlarını hamura katın. Hazırlanan kalıplara eşit olarak bölün. Gevşek bir şekilde bir havluyla örtün ve hamuru serin ve kuru bir yerde bir gece bekletin. * Üçüncü gün, fırını 250 derece F'ye (120 derece C) önceden ısıtın. Alt rafa büyük bir fırın tepsisi yerleştirin ve neredeyse dolana kadar içine kaynar su dökün. Orta rafa bir fırın tepsisi yerleştirin ve meyveli kekleri fırın tepsisine yerleştirin. * Önceden ısıtılmış fırında 2 1/2 saat pişirin. Su seviyesini kontrol edin ve gerekirse yeniden doldurun. Kekleri bir parça parşömen kağıdıyla örtün, rafa değmemesine dikkat edin. Merkeze batırılan bir bıçak veya kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 1 saat daha pişirmeye devam edin. Meyveli kekleri kalıplarda soğutun, bir tel ızgaranın üzerine koyun. Soğuduktan sonra kekleri kalıplardan çıkarın ve parşömen kağıdını üzerinde bırakın. İsterseniz daha fazla burbon serpin ve alüminyum folyoya sarın. Servis etmeden önce bir gece boyunca bir teneke veya başka bir kapalı kapta bekletin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."