Tas Kebabı Yapılışı Tarifi

Tas Kebabı Yapılışı Tarifi
Tas Kebabı Yapılışı

Malzemeler

  • * 1 kg kavurmalık şeklinde doğranmış koyun eti, * 2-3 yemek kaşığı margarin, * 2 küçük şişe yazdan hazırlanan domates rendesi, * 2 adet kuru soğan, * Tuz, * Karabiber, * 1 yemek kaşığı sirke, * 3-4 su bardağı su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Merhabalar,Bugün sizler ile Türk mutfağımızın temel yemeklerinden biri olan "Tas Kebabı"yapımını paylaşmak istiyorum.Adı, bana gücenecek ama ben tarifi tas kapatarak yapmayacağım. . . . Tas ile yapmak isteyenler için tarifin sonun da tas ile kapatarak tas kebap nasıl yapılır onu da anlatacağım.Malzemeler, hazırlanış, lezzet aynı fark yok. . Ama pişirme şekilleri farklı. .Yeni evliler, yeni yemek yapanlar bu et yemeğini mutlaka deneyin derim çok lezzetli ve de çok  kolay benden söylemesi :)))) sizler yapabilesiniz diye  için uzun uzun yazacağım,uzun uzun anlatacağım  :))))))YapılışıEtlerinizi kasabınıza kavurmalık şeklin de doğratın, hazırlatın. Eve gelin etleri süzgece koyun ve çok güzelce yıkayın ( et yıkanmaz derler ama ben hep yıkarım) 1-2 dakika etler süzgeçte süzülsünler. Hemen düdüklü tencereye etleri alın.Etlerin üstüne 2 kaşık yağ ekleyerek tencerenin ağzını kapatın bir süre sonra etler sulanacak tencereyi kaşık ile iyice alt üst edin karıştırın. Etleri bir 15- 20 dakika ağzı kapalı pişirin sonra tencerenin ağzını açın ve etleriniz tamamen sularını çekene kadar etleri ağzı açık pişirin. Etler sadece sularını çekecekler kavrulmayacaklar. Şu anda etleriniz pişmiş gibi görünüyor değil mi? ama durun daha işimiz var....Siz etler suyunu çekerken soğanları küçük bir tencereye rendeleyin soğanların suyunu sıkın atın  daha sonra soğanların  üstüne de domates soslarınızı ekleyin. Sirkenizi ve istediğiniz kadar tuzunuzu, karabiberinizi ekleyin hepsini harmanlayın karıştırın. .Şimdi tencerede ki etler ile bu domatesli karışımı buluşturun hepsi tanışsın, kaynaşsın. Yemeğinize 3-4 su bardağı kaynamış su ekleyin( etlerin üstüne çıkacak kadar) gözünüze su az geldi ise biraz daha ekleyebilirsiniz. . .Su oranı için resimlere bakabilirsiniz... Düdüklünün ağzını kapatın ve yemeğinizi pişirin.Yemeğiniz hazır.Ben normalde yemeği içerik olarak  anlattığım klasik  tas kebabı şeklin de  pişiriyorum  ....  ama  bazen yemek pişerken  başka bir tavada da 7-8 adet patatesi   dilimleyip  kızartıyorum kızarttıktan sonra pişen yemeğin üzerine hemen kızarmış  patatesleri ekliyorum..patatesleri ekleyince yemeği KARIŞTIRMIYORUM... alttan delikli kepçe ile  alarak servis tabağına et ve patetes birlikte   alıyorum öyle de çok güzel ve lezzetli oluyor ama tabii ki o gerçek tas kebap olmuyor......kızarmış patatesli tas kebap oluyor :)))))))))biz  her 2 şekil de de seviyoruz ve  pişiriyoruz.. sizin de  görmeniz için  2 tarifi de ayrı ayrı  resimledim...Yok ben tas ile pişireceğim derseniz. Etler pişti domates ile buluştu ya işte o aşamada bu etli, domatesli karışımı derin bir tasın içine bastırarak koyacaksınız.Sonra o tasıda yemeği pişireceğiniz tencerenin içine ters çevirip kapatacaksınız. Etler tencere ile tas arasına sıkışıp kalacak. Tencerenin içinde ki tasın üstüne de bir ağırlık koyacaksınız. . . Bunun için eskiden tasın üstüne taş koyarlarmış bence siz bir metal et döveceği ile bu işi halledebilirsiniz ya da bir ağırlık bulacaksınız ki tas pişerken havaya kalkmasın etler dışarı çıkmasın :))))). . . Tencerenize şimdi 1 su bardağı su ekleyeceksiniz. Yemeğinizi sık sık kontrol edeceksiniz. . Suyu azaldıkça su ekleyeceksiniz ki yemeğiniz yanmasın. Pişene kadar 2 bardak su daha ekleyebilirsiniz.Ağır ateşte 1, 5 saate yakın pişireceksiniz. Bu işlem ile uğraşmak istemediğim için ben diğer düdüklü ile pişirme yöntemini tercih ediyorum.Siz ister tas ile ister düdüklü ile isterseniz de tencere de pişirebilirsiniz. Tadı düdüklüde yada tencere de pişince değişmiyor  çok da  güzel oluyor. .Ben yemeği eşime ve kendime yanın da patates püresi ve pirinç pilavı ile servis ettim. Çocuklar ise kızarmış patatesli olarak tercih ettiler... siz her ikisini de deneyebilirsiniz...Bu tarifi yıllar önce" Yayla Yemek" kitabından öğrenmiştim. Bizim çocuklar çok fazla et sevmiyor bir kaç yemek dışında ...genel de eti kıyma olarak tüketmeyi tercih ediyorlar  ama bu yemeği üstüne kızarmış patates ekleyerek  çok çok seviyorlar diyebilirim ki et ile pişen en sevdikleri yemek.Not : Bu yemeği  salça ile pişirmeyin derim. Yazdan hazırladığınız domates rendeniz yok ise marketlerde küçük karton kutular da satılıyor onlardan 1-2 tane alın bence. Tabii ki son tercih sizin.Hoşçakalın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."