Tantuni Yapımı Tarifi

Tantuni Yapımı Tarifi
Tantuni Yapımı

Malzemeler

  • * 500 gram dana et ( yağsız kuşbaşından küçük doğranmış olacak), * 1 orta boy soğan, * 2 orta boy domates, * 1 adet limon (isteğe bağlı sıkılır), * 5. 6 dal maydanoz, * Sıvı yağ -sumak- tuz -toz biber -pul biber, * 2- 3 dal taze nane
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle kuşbaşı doğranmış eti tekrar doğrayıp çok küçük parçalar haline getiriyoruz. Onu düdüklüye katıp 20- 25 dk arası pişiriyoruz. O pişerken biz diğer malzemeleri hazırlayalım. Domatesleri küp küp doğrayıp işlem yapmadan tabağa katıyoruz. .Soğanları ince yarım ay şeklinde doğruyoruz. Aynı şekilde maydanozları da ince ince kıyıyoruz. Daha sonra yağ ,sumak, toz biber, tuz ile iyice harmanlıyoruz. İyice karıştırdıktan sonra bir tabağa katıp bekliyoruz. . 1 orta boy limonu dilimleyip tabakta hazır halde bekletiyoruz.Mutlaka düdüklüdeki etimizin suresi dolmuştur. Onu el süzgeci ile aliminyum bir tepsiye suyunu süzerek katıyoruz. ( suyunu sakin dökmeyin kullanacağız çünkü. ) o tepsinin diğer bir yanına 4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz. Önce o yağ kızıyor. Sonra tepsinin diğer bir köşesinde olan küçük kıyılmış etlerimizle birleştiriyoruz. Tuz ve pul biberi de ilave ediyoruz. Bir kaç defa çeviriyoruz. Kırmızı renk alıyorlar. Daha sonra etin suyundan yarım kepçe su alıp tepsiye döküyoruz. Biraz su ile karıştırınca ekmeklerimizi 2 ye açıp yağına bandırıyoruz. Suyu katma sebebimiz bu. Ekmekler yağılı olsun diye. Pul biber veya tuz eksik geldiyse ilave edebilirsiniz. Isınan ekmekleri açıp arasına isteğe bağlı et katıyoruz. Ardından soğan salatası onun ardından ise domatesleri diziyoruz. Pul biber ekleyip limon sıkıyoruz. En üste de bir kaç yaprak nane kattık mı tantunimiz hazır.NOT mutlaka alüminyum tepsi olmalı. Tepside de tantunimi olurmuş demeyin çok güzel bir tat veriyor. Daha yöresel daha doğal bir yapım oluyor. Ben her zaman böyle doğal yapımları daha çok sevmişimdir. Yanına da turşu ayran. AFİYET OLSUN.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."