Tantuni (Açık Biftek) Tarifi

Tantuni (Açık Biftek) Tarifi
Tantuni (Açık Biftek)

Malzemeler

  • . Tarif 2 kişiliktir. Her kişi için 100 gram et olarak düşünülebilir.* 200 gram çok küçük doğranmış yağsız dana eti (Kasaba tantunilik deyince doğradı. ), * 3 çorba kaşığı sıvı yağ, * 2 çorba kaşığı sirke, * Bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber, * Tuz, * Maydanoz, * Nane, * 1 küçük beyaz kuru soğan, * 1 küçük domates, * Sumak (Olmazsa olmazı). Hamuru için* 2 su bardağı un, * Su, * Tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Mersin'de hiç yağsız etten yapılan tantuniye biftek derler. Ben de biftek sevdiğimden onu yapmaya çalıştım. Et yıkandıktan sonra bir tencereye ya da tavaya (mümkünse teflon ya da seramik) konur. (Ben hiç su koymadan düdüklü tencerede çok kısık ateşte 15 dakikada pişirdim ama dikkatli olunmazsa yanma riski var. ) Et kısık ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyu ile pişirilir. Suyunu çekerse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz. Tam pişmeye yakın 2 yemek kaşığı sirke eklenir. Eti yumuşatmak amacıyla. Et pisince sıvı yağ ve kırmızı pul biber eklenir ve tuzu ayarlanır. Mersinliler bilirler açık bifteğin ekmeği çok ince ve küçük olur. O kadar ince açamasam da hamuru kendim yaptım. Güzel de oldu. Unu göz kararı koydum. Sonra tuz ekledim. Azar azar su ekledim. Ele yapışmayan kulak memesi ayarında bir hamur oldu. Hamuru 20 dakika dinlendirdim. Küçük bezeler yaptım. 4 beze çıktı. Hamuru açınca kenarları pek düzgün olmadı çay tabağı ile kestim. Yuvarlaklaştırdım. Açabildiğim kadar incelttim. Yanmaz tavada pişirdim. Ama çok pişirmeyin yumuşaklığını kaybetmesin. Pişenleri kağıt havlunun arasında beklettim. Yeşillikleri küçük küçük, domatesi kabuğunu soyup küp küp doğradım. Küçük beyaz soğanı piyazlık doğradım. Olmazsa olmaz sumağı soğana ekleyip karıştırdım. Tuz ekledim. Açık ekmekleri serdim. İçlerine uzunlamasına yeşillikleri, domatesi ve en son sumaklı soğanı koydum. Etleri ısıtmıştım. Üzerlerine etleri koydum ve sardım. Gerçekten güzel olmuştu. Dilerseniz açık ekmeği büyük de yapabilirsiniz. Zevkinize kalmış. Ama evde de çok güzel açık ekmek yapılıyormuş. Bunu öğrendim. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."