Southeast Asian Style Chicken Rice Tarifi

Southeast Asian Style Chicken Rice Tarifi
Southeast Asian Style Chicken Rice

Malzemeler

  • 1 large chicken breast, skin on1 teaspoon kosher salt, plus more as needed1 tablespoon vegetable oil1 tablespoon minced ginger2 cloves garlic, minced0.33 cup diced onions0.5 teaspoon turmeric1 cup plus 1 tablespoon jasmine rice1.5 cups chicken broth0.5 cup thinly sliced red onion0.25 cup sliced green onions1 small red Fresno chili, thinly sliced, or any other hot pepper2 tablespoons fresh lime juice, plus more to taste2 teaspoons soy sauce, or to taste1 teaspoon sambal hot chili sauce1 teaspoon sesame oil, or to taste0.25 teaspoon freshly ground black peppersalt to taste0.5 cup freshly torn mint leaves0.5 cup freshly torn cilantro leaveslime wedges
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Set chicken breast onto a cutting board and make 5 or 6 shallow cuts through the skin. Season generously on both sides with salt.
  2. Heat vegetable oil in a skillet over medium high heat and sear chicken breast, skin-side down, until the skin is golden brown and fat has rendered out, about 5 minutes. Flip breast over, and keep cooking until chicken is cooked through, about 5 minutes more. If oil starts to smoke before the chicken is cooked, reduce heat to medium or medium-low.
  3. Turn off the heat and transfer chicken to a plate to rest until cool enough to handle. Peel off the skin and finely chop. Refrigerate chicken breast.
  4. Add minced chicken skin back into the skillet over and medium heat. Cook and stir until the skin browns and starts getting crisp, 3 to 5 minutes. Add ginger, garlic, and onions and cook, stirring, until onions start to turn translucent, about 5 minutes. Add turmeric and rice; cook and stir until rice is well coated with oil, 2 to 3 minutes.
  5. Stir in broth, turn heat to high, and bring to a boil. Cover, reduce heat to low, and simmer undisturbed for 20 minutes. Turn off the heat and set a timer for 10 minutes to allow rice to rest.
  6. Meanwhile, shred the chicken meat using your hands or cut into small pieces. Place into a bowl. Add red onion, green onions, Fresno chili, lime juice, soy sauce, hot sauce, sesame oil, salt, pepper, fresh mint and cilantro. Toss until well combined. Taste and adjust with more lime juice, salt, and/or spice as needed.
  7. After the 10 minute rice timer is up, remove cover, and fluff rice with a fork. Taste and adjust seasoning if necessary. Serve rice topped with the chicken herb salad mixture and lime wedges.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."