ŞEKERSİZ FRAMBUAZLI PASTA Tarifi

ŞEKERSİZ FRAMBUAZLI PASTA Tarifi
ŞEKERSİZ FRAMBUAZLI PASTA

Malzemeler

  • 8 yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 100 ml agave şurubu
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım limon suyu ve 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı yulaf unu (Beyaz un yahut kinoa unu da olabilir)
  • Meyve dolgusu için
  • 200 g donmuş frambuaz
  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Kreması için
  • 200 ml çiğ krema
  • 100 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yumurta beyazı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Fırını 200 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin. Yumurta sarısını yüksek devranda iki katı olup, rengi açılana kadar çırpın. Makineden alın, içine şurup ve limon suyunu ekleyip tel çırpıcı ile karıştırın. Unu ekleyin, sütü ve limon kabuğunu ek edip yavaşça karıştırın. Yumurta aklarını üç katı olana kadar bir tutam tuzla çırpın. Bu karışımı yumurta sarısına üç seferde ekleyin. Hamuru yağlı kağıt ile hazırlanmış düz tepsiye dökün. Dikdörtgen olarak eşit kalınlıkta üzerini spatula ile düzeltin. Fırının ayarını 170 dereceye düşürüp 18 dakika pişirin. Bu ortada meyveyi pişirin, içine 2 kaşık buğday nişastası yedirin. Katılaştığı an ocaktan alın, karıştırarak soğutun. Ilınınca balı ekleyin, karıştırıp kenara alın. Keki fırından çıkarın. 3 dakika sonra kısa kenarından cetvelle ölçerek dört eşit kesime kesin. Böylece dört adet, ortalama 8 cm genişliğinde, 30-32 cm uzunluğunda (Tepsinizin uzunluğuna göre) şerit halinde ince pandispanya olacak. Keki birbirinden ayırmadan kağıdıyla birlikte rulo yapın. Bu biçimde bekletin.
  2. Çiğ kremayı çırpın, labneyi ve balı ekleyin. Yumurta akını köpürtün ve söndürmeden kremaya yedirin. Rulo halindeki keki açın. İçine kremanın 2/3’ünü sürün. Kremayı spatula ile düzeltin. Aralıklı olarak kaşıkla frambuaz peltesini itinasız kremanın üzerine bırakın. Düzgün olmasına gerek yok, düzeltmeye çalışmayın, keki ve kremayı bozarsınız. Kısa tarafından bir dilimi üst yuvarlayın. Bitince başka şeride getirin yuvarlamaya devam edin. Bu formda dört şeridi birbiri içine yuvarlayın ve dik olarak pasta tabağına koyun. Üzerini kalan krema ile sıvayın. Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis öncesi üzerine çokça nar tanesi koyup süsleyin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."