Şef Johnun İrlanda Yahnisi Tarifi

Şef Johnun İrlanda Yahnisi Tarifi
Şef Johnun İrlanda Yahnisi

Malzemeler

  • 3 pound kuzu omuz pirzolası, tuz ve karabiber (damak tadınıza göre), 1 yemek kaşığı bitkisel yağ, 1 adet soğan, doğranmış, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı çok amaçlı un, 3 su bardağı tavuk suyu, 1/2 çay kaşığı kurutulmuş biberiye, 2 adet havuç, doğranmış, 2 sap kereviz, doğranmış, gerektiği kadar su, 1 1/2 pound küçük Hollanda sarı patatesi, 1/4 su bardağı doğranmış yeşil soğan
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Kuzu omuz pirzolalarını tuz ve karabiberle tatlandırın. * Büyük ve kalın bir tavada yağı yüksek ateşte ısıtın. Partiler halinde çalışarak kuzu omuz pirzolalarını her iki tarafı kızarana kadar, her tarafı 3 ila 5 dakika pişirin. Pirzolaları bir çorba tenceresine aktarın. * Aynı tavada soğanı bir tutam tuzla orta ateşte hafifçe yumuşayana ve kenarları kahverengileşene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin ve karıştırın. Soğanı tereyağıyla karıştırın, eriyene kadar karıştırın, un ekleyin ve soğanlar kaplanana kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. * Soğan karışımına suyu dökün, kaynatın, biberiye ekleyin ve karışım koyulaşana kadar karıştırın, 5 ila 10 dakika. * Havuç ve kerevizi kuzu omuz pirzolalarının olduğu tencereye karıştırın ve üstüne tavuk suyu karışımını dökün. Eti tamamen örtecek kadar su ekleyin. Karışımı kısık ateşte pişirin, ateşi kısın, tencereyi bir kapakla kapatın ve et kemikten neredeyse düşene kadar yaklaşık 1 1/2 saat pişirin. * Eti bir tabağa aktarın. Patatesleri güveçte karıştırın ve eti tekrar güveçte pişirin, sebzelerin üzerine koyun. Patatesler yumuşayana ve et kemikten düşene kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. * Eti delikli bir kaşık kullanarak bir tabağa aktarın. Güveci kaynatın ve yağını alarak güveç azalıp koyulaşana kadar 10 ila 12 dakika pişirin. * Eti kemiklerden ayırın, kemikleri ve yağ parçalarını atın. Eti tekrar güveçte karıştırın. Güveçte yeşil soğanları karıştırın ve damak tadınıza göre tuz ve karabiberle tatlandırın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."