Şef Johnun Cornish Pastası Tarifi

Şef Johnun Cornish Pastası Tarifi
Şef Johnun Cornish Pastası

Malzemeler

  • Hamur: 4 su bardağı ekmek unu, 3 ons soğuk domuz yağı, 2 ons soğuk tereyağı, 1 1/2 çay kaşığı tuz, 2/3 su bardağı buzlu su veya gerektiği kadar. Dolgu: 12 ons dana eteği, küp doğranmış, 1 su bardağı doğranmış Yukon Gold patates, 1/2 su bardağı doğranmış soğan, 1/3 su bardağı doğranmış şalgam, 1 1/2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 tutam kırmızı biber, 2 yemek kaşığı tereyağı, 8 ince dilime kesilmiş, 1 büyük yumurta, çırpılmış, 1 çay kaşığı su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Un, domuz yağı, soğuk tereyağı ve 1 1/2 çay kaşığı tuzu bir hamur karıştırıcısıyla bir kasede, karışım iri kırıntı kıvamına gelene kadar karıştırın. Ortasında bir çukur açın ve buzlu su dökün. Karışım bir araya gelmeye başlayana kadar çatalla karıştırın, ellerinizi kullanarak bir hamur topu haline getirin. * Hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyine alın ve hamur pürüzsüz olana ve sıkı bir top oluşana kadar yaklaşık 2 dakika yoğurun. Hamuru sıkıca streç filme sarın ve soğuyana kadar buzdolabında saklayın, en az 2 saat. * Fırını 350 derece F'ye (175 derece C) önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini silikon pişirme matıyla kaplayın. * Biftek, patates, soğan, şalgamı, 1 1/2 çay kaşığı tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi bir kasede eşit şekilde birleşene kadar karıştırın. * Küçük bir kasede yumurtayı ve 1 çay kaşığı suyu çırpın. * Hamuru 4 eşit topa bölün ve her yuvarlağı yaklaşık 1/8 inç kalınlığında ve 8 inç çapında açın. Her hamur yuvarlağını yumurta karışımıyla fırçalayın. * Biftek karışımının 1/4'ünü her hamur yuvarlağının üzerine hafifçe ortada olmayacak şekilde yerleştirin ve biftek karışımının üzerine 2 dilim tereyağı koyun. Hamuru biftek dolgusunun üzerine katlayarak yarım ay şekli verin ve kenarlarını birbirine bastırarak kapatın. Böreklerin kenarlarındaki fazla hamuru kesin. Börekleri hazırlanmış fırın tepsisine aktarın ve kenarlarını bir çatalın dişleriyle kıvırın, çatalı her böreğin üst ortasına 1 kez batırın ve üstlerine yumurta karışımını sürün. * Önceden ısıtılmış fırında kızarana ve kabarcıklanana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Tel ızgara üzerinde 5 ila 10 dakika soğutun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."