Sebzeli Kebap Tarifi Tarifi

Sebzeli Kebap Tarifi Tarifi
Sebzeli Kebap Tarifi

Malzemeler

  • * 600 gram kuşbaşı et, * Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ, * 1 adet soğan, * 4 diş sarımsak, * 2 adet domates, * 1 adet büyük boy havuç, * 2 adet yeşil biber (orta boy), * 2 adet kırmızı biber(orta boy), * 2 adet patlıcan, * 3 adet patates (orta boy), * 2 su bardağı konserve bezelye, * 2 kaşık un, * 1 tatlı kaşığı toz biber(Toz biberi olmayan  2 kaşık domates salçası kullanabilir), * 1 tatlı kaşığı kekik, * 1 çay kaşığı kara biber, * Tuz, * 4 bardak sıcak su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Özel günlerinizde ailenize ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir kebap tarifi sebzeli kebap. Önce kuş başı doğradığımız etlerimizi ayrı bir tencerede kısık ateşte bir miktar su ekleyerek pişiriyoruz. Etimiz pişerken patateslerimizi orta büyüklükte küp küp doğruyoruz. Patlıcanlarımızın kabuğunu alacalı soyarak ikiye ayırıyoruz ve küp küp doğruyoruz. Patetesimizi ve patlıcanlarımızı fritözde kızartıyoruz ve bir köşede hazır bekletiyoruz.Şimdi kebabımızı yapmaya başlayalım,  Orta büyüklükte tenceremizi ocağımıza alıyoruz yağımızı koyuyoruz. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz tenceremize atıyoruz. Havuçları soyuyoruz ortadan ikiye ayırarak yarım ay şeklinde doğruyoruz ve tenceremize ekliyoruz. Sarımsaklarımızı ince ince kıyarak tenceremize atıyoruz ve karıştırıyoruz. Üzerine unumuzu toz biberimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bir kenarda hazır tuttuğumuz sıcak suyumuzu tenceremize döküyoruz karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz etlerimizi tenceremize koyuyoruz. Kızarttığımız patatesleri ve patlıcanlarımızı da koyarak karıştırıyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğruyoruz tenceremize koyuyoruz. Biberlerimizi orta büyüklükte keserek tenceremize ilave ediyoruz ve bezelyelerimizi de ilave ederek karıştırıyoruz. Üzerine karabiberimizi tuzumuzu ve kekiğimizi de ekleyerek 15 dakika daha kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Yemeğimiz servize hazır. Afiyet olsun.Not:Özellikle tarifte tozbiber kullandım. Toz biber yemeğinize daha güzel renk verecektir.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."