Saraylara Layık Pilavı Evde Yapın / Etli Baharatlı Enfes Bir Pilav Tarifi Tarifi

Saraylara Layık Pilavı Evde Yapın / Etli Baharatlı Enfes Bir Pilav Tarifi Tarifi
Saraylara Layık Pilavı Evde Yapın / Etli Baharatlı Enfes Bir Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 350-500gr. arası kuşbaşı et2 yemek kaşığı zeytinyağı1 su bardağı akşamdan ıslatışmış nohutPİlavı için:2 su bardağı tuz ve kaynamış sıcak su ile en az 1 saat önceden ıslatılmış pirinç3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1er çay kaşığı tarçın ve yenibahar (biraz azaltabilirsiniz damak tadınıza göre)karabiber, tuz1 çimdik toz şeker ve 2-3 damla limon suyu3 su bardağı kaynamış sıcak su (bir miktarı et suyu olabilir)üzeri için: 3-4 yemek kaşığı tuzsuz yer fıstığı3-4 yemek kaşığı kuru üzüm1 tatlı kaşığı tereyağıbaharatlı yer fıstıklı pilavetli pilav tarifiiç pilavkuru üzümlü pilavnohutlu pilavpılav tarifisaray pilavı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. öncelikle kuşbaşı eti düdüklü veya normal tencerede 3 yemek kaşığı yağ ile rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar kaynamış sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. pişen etleri suyundan süzüp bir kaba aktarın. Et suyunu da ayrı bir yere alıp akşamdan ıslatılmış nohutu yine üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. pirinci 1 tatlı kaşığı tuzla beraber kaynamış sıcak suda 1-2 saat bekletin.
  4. Etleri yarım kaşık tereyağında bir tavada kavurup kavurma lezzetiyle lezzetlenmesini sağlayın ????
  5. Geniş pilav tenceresine sıvıyağ ve tereyağını alıp kızdırın. Yıkayıp Suyundan süzdürdüğünüz pirinçleri ilave edip 3-4 dakika kavurun. Baharatları, tuz ve karabiberi ekleyin ve pirinç şeffaflaşıp birbirinden ayrılana kadar yaklaşık 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  6. 3 su bardağına tamamlayacak şekilde biraz et suyundan ekleyerek suyunu ilave edin.
  7. Nohutları ve etleri de üzerine ekleyip limon suyu ve şekeride koyup kapağını kapatın. Kısık Ateş’te pilav suyu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp 15 dakika demlenmeye bırakın.
  8. Yer fıstığını ve üzümleri biraz tereyağında hafif kavurun. Demlenen saray pilavını tabağa alıp üzerine fıstık üzümleri ve kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."