Roasted Beet Pasta With Pistachio Pesto Tarifi

Roasted Beet Pasta With Pistachio Pesto Tarifi
Roasted Beet Pasta With Pistachio Pesto

Malzemeler

  • . Pistachio Pesto: 1 Peeled Garlic Cloves, 1/3 Cup Shelled Pistachios, 1/2 Cup Loosely Packed Basil, 1/2 Cup Loosely Packed Mint Leaves, 1/2 Tablespoon Lemon Juice, 1/4 Teaspoon Salt, 1/3 Cup Extra Virgin Olive Oil, 1/4 Cup Parmesan Cheese. Beet Sauce: 1 Pound Beets, Ends Trimmed & Washed, 1/4 Cup Olive Oil, 1/3 Cup Water, 1 Garlic Clove, Salt & Pepper To Taste, Red Pepper Flakes. To Serve: 1 Pound Pasta Of Choice (See Notes Above), 1/3 Cup Lightly Toasted Pistachios, Coarsely Chopped, Cracked Black Pepper, Grated Cheese of Choice (Optional - See Notes Above)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Preheat oven to 400 degrees F. Place the beets in a foil lined casserole dish, and bake until fork tender, about 1 1/4 to 1 1/2 hours. While the beets are roasting make the pistachio pesto by first placing the garlic in a food processor and pulsing until chopped. Add the pistachios, basil, mint, lemon juice and salt, and pulse until nuts are coarsely chopped. Add olive oil gradually through food chute and process until combined, but leaving the sauce slightly chunky. Stir in the cheese, and set aside until needed. Set the beets out to cool to room temperature. Once cooled, peel the beets and coarsely chop. Place the beets in a food processor and pulse until you’ve created a rough puree. In a small pot, heat the oil over medium heat and cook the garlic clove just until it begins to brown, 3 to 4 minutes. Remove the garlic and discard, add the water, salt, pepper, pepper flakes, and beet puree to the pot. Stir, and cook for 3 to 4 minutes. Taste and adjust seasonings, and keep warm. Cook the pasta in a large pot of lightly salted water until it is “al dente”. Drain reserving a small cup of the pasta water, and return the pasta to the pot. Add the beet sauce to the pot and place it on a burner over high heat. Cook the pasta, stirring continually until it is completely coated with the sauce, adding some of the reserved pasta water if needed to thin the sauce. Serve the pasta in individual bowls, with a rounded tablespoon of the pesto on top. Sprinkle each pasta dish with the chopped pistachios and some cracked black pepper and serve immediately.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."