Quince Pastası Tarifi

Quince Pastası Tarifi
Quince Pastası

Malzemeler

  • 2 Kilo olgun ayva, 5 su bardağı beyaz şeker, üzerini örtecek kadar su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Ayvaları yıkayın, soyun ve çekirdeklerini çıkarın, çekirdeklerini ve kabuklarını saklayın.
  2. Etini iri kıyın ve meyveyi büyük bir tencereye aktarın.
  3. Çekirdeklerini ve kabuklarını tülbente sarın, poşeti mutfak ipiyle bağlayın ve tencereye ekleyin. (Kabuklar meyvenin pektininin çoğunu içerir ve bu da ayva ezmesinin sertliğine katkıda bulunur.)
  4. Ayvaları örtecek kadar su ekleyin ve yarı kapalı olarak 30 ila 40 dakika veya meyveler çok yumuşayana kadar kaynatın.
  5. Kabukların olduğu poşeti çıkarın ve ayva etini bir elekten veya mutfak robotundan geçirin. (En iyi sonuç için, çok ince bir dokuya neden olacağından mutfak robotu kullanmayın.)
  6. Yaklaşık 1 kilo meyve posası elde etmelisiniz.
  7. Ayva posasını bir tencereye aktarın ve şekeri ekleyin (ideal olarak, meyve posasının ağırlığına eşit miktarda şeker eklemelisiniz).
  8. Şeker eriyene kadar kısık ateşte pişirin ve karıştırın.
  9. Yaklaşık 1,5 saat, sık sık tahta bir kaşıkla karıştırarak, macun çok koyulaşıp koyu turuncu bir renk alana kadar pişirmeye devam edin.
  10. Tahta kaşığı tencerenin tabanı boyunca gezdirin: iz bırakmalı ve ayva karışımı kaşığa yapışmalıdır. * 23x33 cm'lik bir fırın kabını hafifçe yağlayın veya yağlanmış parşömen kağıdıyla kaplayın.
  11. Ayva hamurunu fırın kabına aktarın ve yaklaşık 1,5 cm kalınlığında yayın. Üstünü düzeltin ve soğumaya bırakın.
  12. Macunu fırınınızın en düşük ayarında, 52 dereceden fazla olmayan bir sıcaklıkta yaklaşık 1,5 saat kurutun.
  13. Ayva hamurunun dilimlenmeden önce tamamen soğumasını bekleyin. (Avrupa'da ayva hamurunu kurutmanın geleneksel yöntemi, yaklaşık 7 gün boyunca bir dolapta bırakmaktır.
  14. Kalan meyve suları buharlaşmaya devam edecek ve daha kuru bir macun haline gelecektir.)
  15. Ayva hamurunu hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayın; rengi yaşla birlikte koyulaşacaktır.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."