Püreli Tepsi Kebabı Tarifi

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi
Püreli Tepsi Kebabı

Malzemeler

  • Köftesi için;600 gr kıyma1 adet kuru soğan1 avuç maydanoz1 adet yumurta2-3 diş sarımsak2,5 yemek kaşığı galeta unu1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiberPüresi için;5-6 adet patates1,5 su bardağı süt (300 ml)2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 tatlı kaşığı tuzSosu için;1 yemek kaşığı domates salçası1 su bardağı sıcak su (200 ml)DomatesYeşil biber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patatesli püre kebabının köftesi için soğan, yumurta, sarımsaklar ve maydanoz rondoya alarak tüm malzeme sos kıvamına gelinceye kadar rondoyu çalıştırın.
  2. Daha sonra karıştırma kabına kıyma, rondodan geçirilen malzemeler, galeta unu ve baharatlar ekleyerek güzelce yoğurun.
  3. Borcama köfte harcını elinizle bastırarak yayın.
  4. Bir kasede salçayı sıcak su ile incelterek kıymanın üzerine gezdirin.
  5. Tepsiyi fırına sürerek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu arada patates püresinin hazırlanmasına geçebilirsiniz.
  6. Patatesleri haşlanmak için öncelikle kabukları soyup, küp küp doğrayarak tencereye alın.
  7. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlanmak üzere ocağa alın.
  8. Haşlanan patatesleri ocaktan alın. Suyunu süzdürerek ayrı bir kaba aktarın.
  9. Üzerine tereyağını ve tuzu ekleyerek patates ezici yardımıyla patatesleri ezin. Patatesleri ezerken yavaş yavaş sütü ekleyin ve püre kıvamına getirin.
  10. Patatesler iyice krema gibi olduktan sonra kaşar peynirini ilave edip tahta kaşıkla biraz karıştırın. Böylelikle püreniz hazır olacak.
  11. Fırından aldığınız sıcak köftenin üzerine püreyi yayarak üzerini dilimlenmiş domatesler ve biberler ile süsleyip tekrar fırına sürerek 30 dakika daha pişirin.
  12. Domatesler eriyene kadar fırında tuttuktan sonra fırından alarak dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…
  13. --NOT--
  14. Patates püresini daha kolay ve hızlı hazırlayabilmek için patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra haşlayabilirsiniz.
  15. Tepsi kebabını daha kalın dilimler halinde servis etmek isterseniz orta boy borcam veya fırın kabı kullanabilirsiniz. Bu tarifte büyük boy borcam kullanılmıştır.
  16. Püreli tepsi kebabı yanına ne gider?
  17. Yemeğinizin yanına havuçlu pilav ya da tereyağlı pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz.
  18. Kebap ve pilavın olduğu bu lezzetli menüye marul salata eklemeyi ihmal etmeyin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."