Püre Yatağında Et Sarma Tarifi

Püre Yatağında Et Sarma Tarifi
Püre Yatağında Et Sarma

Malzemeler

  • . Patates püresi için* 4 orta boy patates, * 1 su bardağı süt, * 1 çay kaşığı tuz, * 1 yemek kaşığı tereyağ, * İsteğe göre karabiber, pulbiber. Et sosu için* Yarım kilo kuzu kemiksiz but eti, * 2 yemek kaşığı tahin, * 1 yemek kaşığı pekmez, * 3 diş sarımsak, * 2-3 yemek kaşığı süt, * Tuz, varsa zerdeçal, * Pul biber, karabiber, * Arasına koymak için, * Bir kaç dilim kaşar peynir
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Patatesleri soyup dörde bölüyoruz ve yeterli miktarda su ile haşlıyoruz. Bu sırada marine için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırıyoruz ve sarımsakları ezip ekliyoruz. Eti kasapta dövdürmediyseniz bardağın arkasıyla hafif vuruşlarla inceltiyoruz. Et isteğe göre dana bonfile den de olabilir. Amaç sarma yapmak için löp et olmasıdır. Eti sosla iyice karıştırıyoruz. Marine edilmiş etleri streç filmle üzerini kapatıp dolaba kaldırıyoruz. Ne kadar uzun beklerse o kadar sosla özleşir. Ama en az yarım saat bekletilmelidir. Haşlanan patatesleri süzüyoruz. Bir tencereye yağı katıp eritiyoruz. Patatesleri ekleyip eziyoruz. Sütü yavaş yavaş ekleyip çekene kadar karıştırıyoruz. Tuz ve baharatlarını ekliyoruz. Eti dolaptan çıkartıp her bir parça etin Ortasına minik kaşar kesip koyuyoruz ve sıkıca sarıyoruz kürdan geçiriyoruz. Az yağda tavayı iyice ısıtıp önce orta ateşte Afif suyu salıncaya kadar sonra altını biraz daha açıp kızarana dek pişiriyoruz. Bu orta iyi pişmiş oluyor ve yumuşacık oluyor. Dilerseniz benim gibi tam çıtır pişmiş sevenler için sarmadan pişiriyoruz. Kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz. Patates püresini servis tabağına top şekilde alıp ortadan Kaşık yardımıyla tabağın ucuna kadar yayıp bir oyuk yapıyoruz. Oyuk kısma et sarmalarını koyup istediğin turşu yada salata türüyle süsleyebiliriz.Eşimle hoş bir vakit geçirmek için birlikte yaptığımız ve kendi yorumumu katarak lezzetlendirdiğim farklı bir tat. Tahin pekmez ne alaka demeyin emin olun farklı hoş bir lezzet tadacaksınız.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."