PULLA Tarifi

PULLA Tarifi
PULLA

Malzemeler

  • Hamur içinSütü bir kaseye alın. Yaş mayayı ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırın. Un, tereyağı, şeker, kakule ve tuzu ek ederek düzgünce karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar 15 dakika yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 10 dakika daha yoğurun. Hamuru tekrar hamuru yoğurduğunuz kaseye alıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Ekmeğin iç harcı için tereyağı, şeker, tarçın ve kakuleyi bir kaseye alarak karıştırın.
  • Bol tarçınlı iç harcı için Mayalanan hamuru yavaşça unlanmış tezgaha alarak 38×50 cm ölçülerinde açın. Baharatlı iç harcı hamurun üzerine yayın. Hamuru uzun olan tarafından başlayarak rulo formunda sarın. Rulo hamurdan 16 adet üçgen modül kesin. İki işaret parmağınızı hamurun üzerine yatay bir halde bastırıp yavaşça çukurlaştırın. Bastırma sonucu üste hakikat kalkan iki ucu yavaşça birbirine yapıştırın. Ekmek hamurlarını 5’er cm aralıklarla yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurların üzerine yumurta sürün. Evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık yahut sıcak olarak servis yapın.
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Hamur içinSütü bir kaseye alın. Yaş mayayı ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırın. Un, tereyağı, şeker, kakule ve tuzu ek ederek düzgünce karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar 15 dakika yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 10 dakika daha yoğurun. Hamuru tekrar hamuru yoğurduğunuz kaseye alıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Ekmeğin iç harcı için tereyağı, şeker, tarçın ve kakuleyi bir kaseye alarak karıştırın.
  2. Bol tarçınlı iç harcı için Mayalanan hamuru yavaşça unlanmış tezgaha alarak 38×50 cm ölçülerinde açın. Baharatlı iç harcı hamurun üzerine yayın. Hamuru uzun olan tarafından başlayarak rulo formunda sarın. Rulo hamurdan 16 adet üçgen modül kesin. İki işaret parmağınızı hamurun üzerine yatay bir halde bastırıp yavaşça çukurlaştırın. Bastırma sonucu üste hakikat kalkan iki ucu yavaşça birbirine yapıştırın. Ekmek hamurlarını 5’er cm aralıklarla yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine dizin. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 1 saat dinlendirin. Dinlenen hamurların üzerine yumurta sürün. Evvelden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Ilık yahut sıcak olarak servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."