Profiterol / Ekler Tarifi / Profiterol Nasıl Yapılır? Tarifi

Profiterol / Ekler Tarifi / Profiterol Nasıl Yapılır? Tarifi
Profiterol / Ekler Tarifi / Profiterol Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • (bardak 250ml.)•profiterolw21 su bardağı + 2 silme yemek kaşığı un•110gr. tereyağı•1 su bardağı su•2 yemek kaşığı tozşeker•1 çimdik tuz•yaklaşık 4 buçuk yumurta•fırın kağıdı•sıkma torbası (veya kaşıkla şekil verin)•profiterolw31 ölçü pasta kreması•1 ölçü çikolata sosu (yazılıyor) Yapılışı:1.Tereyağını, suyu, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye alıp altını açın.2.Yağ eriyip iyice karışım ısınınca unun hepsini tek seferde ekleyip tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak karışıma yedirin.3.Oluşan hamuru kısığa yakın ateşte kaşıkla karıştırarak iyice profiterolw4homojen hale getirin. 3-4 dakika içinde hamur iyice toparlanıp tencerenizi temizleyecektir:)4.Altını kapatıp 5 dakika kadar arada alt üst ederek ılıtın.5.Şimdi yumurtaları tek tek karışıma tahta kaşıkla veya mikserle yedirmeye başlayın. Birini yedirmeden diğerini eklemeyin.6.4 yumurtayı yedirdikten sonra kıvamına bakın. Aradığımız kıvam cıvık bir patates püresi gibi, kaşıkla alıp ters çevirdiğinizde duracak kadar katı olmamalı, bir iki saniye içinde düşmeli. Hamur zaten yumurtaları yedirdikçe parlaklaşıp yapışkan yumuşak hale gelecektir.7.Hamuru sıkma torbasına alıp (yıldız uçlu veya sade) profiterolw5profiterol için toplar, ekler için düz şekilde istediğiniz ebatta sıkın.8.200C dereceye MUTLAKA ÖNCEDEN ISINMIŞ fırında 10 dakika fanlı olarak tutup sonra ısıyı 170C dereceye düşürün. 30 dakika kadar daha fırını açmadan kabarıp iyice kızarana kadar pişirin. 9.İçi boşalan profiterol veya eklerleriniz kabardıktan sonra eğer hala nemli iseler buharla sönebilir. Bu yüzden pişince altını üstünü kızarmış mı diye kontrol edip fırını söndürüp kapağı yarı açık olarak biraz daha fırında bekletmekte fayda var profiterolw6kurumaları için. 10.Ilıyan ekler ve profiterolleri artık yine sıkma torbası ile veya kaşıkla soğuk katıca pasta kreması ile doldurup arzuya göre çikolata sosuna batırarak, veya kaseye servis tabağına dizip sosu üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

Paylaş


Tarif Videosu


Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."