Pratik Rosto Tarifi

Pratik Rosto Tarifi
Pratik Rosto

Malzemeler

  • * 1 kg dana nuar, * 1 baş sarımsak, * 2 baş soğan, * 1 çorba kaşığı ev salçası, * 1/2 çay bardağı sıvı yağ (zeytin yağ ve fındık yağı tercihen), * 1 çorba kaşığı tereyağı, * 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre), * 1/2 çay bardağı veya çorba kaşığı dolusu tane karabiber, * 4 adet orta boy patates, * 2 su bardağı pilavlık pirinç, * servis için tercihe göre marul, çeri domates ve sivri biber. hazırlanışı. Tarifimizin başında pratik rosto tarifi dememizin sebebi, ani misafiriniz geldi, dondurucuda nuarınız var, yemeği pratik ve hızlı şekilde aynı zamanda harika bir lezzetle misafirlerinize sunmak üzere nasıl hazırlarız. 5 litrelik bir çelik tencere hazırlıyoruz, içine sıvı yağımızı koyup ocağı yakıyoruz. Bu arada iki baş soğanı soyup blanderdan geçirip tamamen inceltiğimiz soğanları tenceremize boşaltıyoruz. İçine bir çorba kaşığı salçayı ilave ediyoruz. Biraz tahta bir kepçeyle karıştırıp 5-10 dakika çevirip dondurucudan çıkardığımız nuarı tencerede 5 dakika ters yüz çevirdikten sonra daha evvel bir demlikte ısıtdığımız sıcak suyu üstünü bürüyünceye kadar ilave ediyoruz. Kapağını kapatıp et çözülünceye kadar kaynatıyoruz. Et normal hale geldikten sonra etimizi çıkarıp servis çatalı ve ucu sivri bıçak yardımıyla hazırladığımız tane karabiber ve diş sarısakları nuarı muhtelif yerlerinden delerek etin içine gömülecek şekilde yerleştiriyoruz, tekrar etimizi kaynayan tencerimizin içine bırakıyoruz. Etimiz pişmeye devam ederken bizde 4 adet orta boy patatesimizi püre yapıyoruz ve 2 su bardağı pirinçden tereyağlı pilav yapıyoruz bu arada etimiz ve sosumuz hazır.. Eti bir tahta ve keskin bir bıçak yardımıyla arzuya göre birer parmak kalınlığında çok düzgün kesiyoruz. Servis tabağına iki veya üçer parça kestiğimiz etlerden koyuyoruz. Etlerin üzerine tencerede kalan etin sosundan yeteri miktarda bir kaşık yardımıyla döküyoruz. Hazırladığımız patates püresinden, pirinç pilavını da bir kase yardımıyla etlerin yanına servis tabağına koyup çeri domates, sivri biber, marul yapraklarıyla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.. . . . .
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."