Potato Gnocchi With Gorgonzola Cream Sauce Tarifi

Potato Gnocchi With Gorgonzola Cream Sauce Tarifi
Potato Gnocchi With Gorgonzola Cream Sauce

Malzemeler

  • 4 Medium Sized Potatoes (about 2 pounds), 1 Large Egg Yolk, 1- 1 1/2 Cups Of Flour, Salt. Gorgonzola Sauce: 4 oz. Gorgonzola Cheese (Room Temperature), 1 oz. Butter, 8 oz. Heavy Cream. Garnish: Fresh Chopped Parsley, Grated Parmesan, Cracked Black Pepper
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Preheat the oven to 375 degrees F. Wash & dry the potatoes, then bake the potatoes until they are fork tender, about 45 minutes. While the potatoes are baking prepare the sauce by cooking the cheese, butter and cream over low heat until the cheese has completely melted into the cream and the sauce has slightly thickened, then set aside. When the potatoes are cool enough to handle, peel and put through a potato ricer. While still warm, place the prepared potatoes on a large board forming a mound with a hole in the center, then add the yolk and the salt into the center. Slowly start adding the flour a little at a time, mixing well with your hands and continue until you have created a soft workable dough. Knead gently only briefly until you have achieved a smooth, pliable if slightly sticky dough. To shape the gnocchi, first break the dough into fist sized pieces, and roll each piece into a log about the thickness of your thumb. Cut into 1 inch pieces with a sharp knife. To finish, take a fork and place it against your work board, and with it's back towards you, press each piece of dough with your index finger firmly up the length of the fork tines. Let the gnocchi fall back onto the board and continue with the remaining pieces in this manner. Place the prepared gnocchi on a lightly floured baking sheet and either cook immediately, or keep refrigerated until ready to use, preferably not more than 3 hours. To cook, drop carefully into salted boiling water and remove immediately as they have all floated to the surface. Drain and top with the gorgonzola sauce. Serve sprinkled with the fresh, chopped parsley, and offer grated Parmesan cheese and cracked black pepper at the table.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."