Portekiz - Malasada 2 Tarifi

Portekiz - Malasada 2 Tarifi
Portekiz - Malasada 2

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı şeker, 1/4 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya, 4 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı çok amaçlı un, 1 su bardağı beyaz şeker, 1 su bardağı ılık süt, 3/4 su bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin, kızartmak için: 1 litre bitkisel yağ, süslemek için 1 su bardağı beyaz şeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. 1 tatlı kaşığı şekeri ılık suda eritin. Üzerine maya serpin ve erimesi için yaklaşık 5 dakika bekletin.
  2. Büyük bir kapta yumurtaları ve 1 su bardağı şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın.
  3. Tuz ve unu karıştırın. Maya karışımını, sütü ve eritilmiş tereyağını karıştırın. Tahta bir kaşık bunun için iyi iş görür.
  4. Üzerini örtün ve iki katına çıkana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  5. Hamur iki katına çıktığında, yumruklayın ve biraz yoğurun - isterseniz çok fazla. Hamur elastik olmalı.
  6. Üzerini örtün ve tekrar mayalanmaya bırakın.
  7. İsterseniz, bir gece buzdolabında saklayabilirsiniz.
  8. Hamur iki katına çıktığında, kullanıma hazırdır.
  9. Derin bir fritözde veya büyük bir tavada yağı 175 derece C kadar ısıtın.
  10. Hamura dokunmadan önce ellerinizi hafifçe ıslatmak için bir kenara küçük bir su tabağı koyun. Bu, yapışmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
  11. Ellerinizi sadece biraz ıslatın, sıcak yağa damlayan fazla su çok tehlikelidir.
  12. Hafifçe ıslatılmış ellerle, bir golf topu büyüklüğünde küçük bir hamur topu toplayın.
  13. Yaklaşık 4 cm genişliğinde bir disk elde edene kadar hamuru çevirirken biraz gerin.
  14. Eğer hata yaparsanız, diğer hamurla birlikte geri atın ve baştan başlayın.
  15. Küçük delikler sorun değil.
  16. Gerilen hamuru dikkatlice sıcak yağa yerleştirin.
  17. Donutlar yağa çarptıkça biraz kabarmalı.
  18. Her tarafı yaklaşık 3 dakika pişirin. Altın rengi kahverengi olduklarında pişmiş demektir.
  19. Delikli bir kaşık kullanarak yağdan çıkarın ve kağıt havluların üzerinde süzün.
  20. Hala sıcakken beyaz şekerle kaplayın. Ilık servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Gluten içeren tahıllar
Yumurta ve yumurta ürünleri
Süt ve süt ürünleri (laktoz dahil)

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."