Portekiz Alentejo Domuz Eti Tarifi

Portekiz Alentejo Domuz Eti Tarifi
Portekiz Alentejo Domuz Eti

Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 2 tatlı kaşığı tuz, 1/4 tatlı kaşığı karabiber, 2 diş sarımsak, soyulmuş ve ikiye bölünmüş, 1 defne yaprağı, 2 kilo domuz filetosu, 1 inçlik küpler halinde kesilmiş, 3 tatlı kaşığı zeytinyağı, bölünmüş, 2 soğan, soyulmuş ve ince dilimlenmiş, 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış sarımsak, 2 domates - soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış, 1/4 tatlı kaşığı ezilmiş kırmızı biber gevreği, 24 adet kabuklu küçük istiridye, temizlenmiş, 1/4 su bardağı kıyılmış taze maydanoz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Büyük bir kasede şarap, kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi birleştirin, iyice karıştırın.
  2. Sarımsakları, defne yaprağını ve küp doğranmış eti ekleyin, eti marine sosunda çevirin ve parçaları kaplayın.
  3. Ara sıra çevirerek 6 saat marine edin.
  4. Domuz eti için ayırdığınız marine sosunu süzün.
  5. Küpleri tamamen kurulayın. Sarımsağı ve defne yaprağını atın.
  6. Büyük bir tavada 1 tatlı kaşığı yağı eritin.
  7. Domuz eti küplerini ekleyin, etin rengi hızla ve eşit şekilde değişsin diye sık sık karıştırın.
  8. Delikli kepçeyle bir kaseye aktarın.
  9. Ayrılmış marine sosunu tavaya dökün ve yüksek ateşte kaynatın, tavanın içine yapışan kahverengi parçacıkları kazıyın.
  10. Marine sos 1 su bardağına inene kadar kapağı açık bir şekilde hızlıca kaynatın.
  11. Domuz etinin üzerine dökün ve bir kenara koyun.
  12. 6 ila 8 litrelik bir tavada kalan 2 tatlı kaşığı yağı ısıtın, soğanı ekleyin ve soğan yumuşayana kadar ama kahverengileşmeyene kadar sık ​​sık karıştırarak 5 dakika pişirin.
  13. Sarımsak, domates ve ezilmiş kırmızı biberi ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  14. Midyeleri, menteşeli tarafı aşağı bakacak şekilde domates sosunun üzerine yayın, tavayı sıkıca kapatın ve midyeler açılana kadar orta ila yüksek ateşte on dakika pişirin.
  15. Ayrılan domuz etini ve suyunu ekleyin. İyice ısınana kadar 5 dakika kısık ateşte pişirin. Maydanoz serpin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."