Peynir ve Patates Köfteleri Tarifi

Peynir ve Patates Köfteleri Tarifi
Peynir ve Patates Köfteleri

Malzemeler

  • 2 pound patates, soyulmuş, 1/4 su bardağı tereyağı, 6 yumurta sarısı, tuz, 1 tutam öğütülmüş beyaz biber veya damak tadınıza göre, 10 1/2 ons rendelenmiş Cheddar peyniri, 1/2 büyük soğan, doğranmış, 2 yumurta, 1/4 su bardağı su, 1 su bardağı elenmiş çok amaçlı un veya gerektiği kadar, 1 su bardağı yumuşak ekmek kırıntısı veya gerektiği kadar, Kızartmak için 1 litre bitkisel yağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Patatesleri büyük bir tencereye alın ve üzerini tuzlu suyla kaplayın ve kaynatın. Ateşi orta-düşük seviyeye düşürün ve yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Patatesleri süzün ve tencerenin dibinde topak kalmayana kadar ezin. * Tencereyi kısık ateşe alın. Tereyağını patates püresine ekleyin ve tereyağı eriyene ve patatesler artık nemli kalmayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Patatesleri geniş bir kasenin dibine yayın ve tamamen soğuyana kadar, en az 30 dakika buzdolabında saklayın. * Yumurta sarılarını soğutulmuş patateslere çırpın, tuz ve beyaz biberle tatlandırın. Cheddar peynirini ve doğranmış soğanı patateslere karıştırın. Patates karışımını tenis topu büyüklüğünde küreler haline getirin, bir fırın kabına yerleştirin ve tamamen soğuyana kadar, en az 1 saat buzdolabında saklayın. * Yumurtaları ve suyu bir kasede çırpın. Unu ve galeta ununu iki ayrı geniş kaseye yayın. * Patates toplarını una bulayarak hafifçe yuvarlayın ve fazla unu çıkarmak için sallayın. Her birini çırpılmış yumurtaya batırın ve kaplamak için çevirin. Her yumurta kaplı topu ekmek kırıntısına bastırın, tekrar her tarafını kaplamak için çevirin. Ellerinizin arasında hafifçe karıştırın, böylece yapışmayan ekmek kırıntıları düşebilir. Ekmek kırıntısı kaplanmış topları bir tabağa koyun, geri kalanını üst üste koymayın. * Derin yağda kızartma tavasında veya büyük bir tencerede yağı 375 derece F'ye (190 derece C) kadar ısıtın. * Patates toplarını sıcak yağda yaklaşık 5 dakika kızarana kadar gruplar halinde kızartın. Daha fazla yağ ekleyin ve gruplar arasında sıcaklığı 375 derece F'ye (190 derece C) kadar geri getirin. Kızarmış topları kağıt havluyla kaplı bir tabağa alın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."