Peruvian Potato-Chicken Salad (Causa Rellena) Tarifi

Peruvian Potato-Chicken Salad (Causa Rellena) Tarifi
Peruvian Potato-Chicken Salad (Causa Rellena)

Malzemeler

  • 1 large cooked chicken breast, diced or shredded0.25 cup green peas0.25 cup diced cooked carrot1 teaspoon minced shallot2 tablespoons finely chopped roasted red peppers2 tablespoons chopped fresh cilantro1 teaspoon lime juice0.25 cup mayonnaise, or as needed1.25 pounds Yukon Gold potatoes, peeled and quartered2 tablespoons aji amarillo chili paste, or to taste2 tablespoons olive oil1 lime, juiced, or more to tastecayenne pepper to tastesalt to taste1 avocado, quartered and sliced0.33333334326744 cup mayonnaise1 tablespoon sour cream1 small clove garlic, crushed2 teaspoons aji amarillo chili paste, or to taste1 teaspoon water as needed
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Combine chicken, green peas, carrot, shallot, roasted red peppers, cilantro, and lime juice in a bowl. Season with salt and cayenne. Add mayonnaise and mix until combined. Cover chicken salad with plastic wrap and refrigerate until ready to use.
  2. Place potatoes into a pot and cover with salted water; bring to a boil. Reduce heat to medium-low and simmer until very tender but not falling apart, about 20 minutes. Drain well and transfer potatoes to a mixing bowl. Mash until smooth.
  3. Add ají amarillo, olive oil, and lime juice to the potatoes. Season with cayenne and salt. Mash together with a potato masher. Switch to a spatula and mix until completely smooth.
  4. Line four 6-ounce ramekins with plastic wrap. Scoop mashed potatoes evenly into ramekins; press and smooth out the tops. Cover each with a layer of avocado slices. Fill each ramekin to the top with chicken salad, pressing it down and pulling up the plastic wrap to eliminate any air pockets. Cover with a final layer of mashed potatoes, going up to 1/2 inch or more over the rim.
  5. Seal top with a new layer of plastic wrap and fold the sides over to seal. Refrigerate salads until completely chilled, at least 1 hour.
  6. Mix mayonnaise, sour cream, garlic, and ají amarillo together for the sauce, adding a splash of water to adjust the thickness.
  7. Remove the top layer of plastic wrap from each salad. Invert each ramekin onto a serving plate; remove ramekins, then plastic wrap. Spoon some sauce around each salad.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."