Peepli Biberli Char Siu Paneer Tarifi

Peepli Biberli Char Siu Paneer Tarifi
Peepli Biberli Char Siu Paneer

Malzemeler

  • 120 gr küp şeklinde doğranmış paneer, 4 yemek kaşığı bitkisel yağ, 1 yemek kaşığı char siu sosu, 2 çay kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı ezilmiş peepli biberi, 2 dal yeşil soğan, iri kıyılmış, 1/2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil, 15 adet çekirdeği çıkarılmış kiraz, ikiye bölünmüş, 1/2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı vejetaryen istiridye sosu, 1 su bardağı sebze suyu, 50 gr ince dilimlenmiş bakla, 1 çay kaşığı kırmızı biber salçası, Tuz ve karabiber (tatlandırmak için), Süslemek için kişniş yaprakları
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Süzme peynir küplerini bir tepsiye yerleştirin ve 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ, char siu sosu, 1 tatlı kaşığı soya sosu ve ezilmiş peepli biberiyle marine edin. Bir tavada 1 tatlı kaşığı bitkisel yağı ısıtın ve marine edilmiş süzme peyniri 2-3 dakika tavada kızartın. Süzme peynir koyu kahverengi bir kabuk elde edene kadar her iki tarafını pişirin. Kiraz istiridye sır için: Bir tavada 1 1/2 tatlı kaşığı bitkisel yağı ısıtın. Sıcak yağa 1 adet iri kıyılmış yeşil soğan, rendelenmiş zencefil, çekirdeği çıkarılmış kirazlar, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vejetaryen istiridye sosu ve tuz ekleyin. İyice karıştırın ve tüm malzemeler renk değiştirmeye başlayana kadar yaklaşık bir dakika pişirin. Sonra, 1/2 su bardağı sebze suyu ekleyin ve sosu 3-5 dakika kısık ateşte pişirin. Sos koyulaşıp azaldığında, bir miksere dökün ve karıştırın. Karıştırılmış sosları tavaya aktarın ve yaklaşık 5 dakika azalmasını bekleyin. Sotelenmiş bakla için: Başka bir tavada 1 tatlı kaşığı zeytinyağını ısıtın ve dilimlenmiş baklaları ve bir doğranmış yeşil soğanı soteleyin. Sonra bir tutam tuz, kırmızı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı soya sosu ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra bir miktar sebze suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Servis için: Sotelenmiş baklalardan bir yatak yapın ve üzerine tavada kızartılmış süzme peynir küplerini yerleştirin. Kiraz istiridye sırını dökün ve ezilmiş peepli biberleri, kirazlar, doğranmış yeşil soğanlar ve kişniş yapraklarıyla süsleyin. Ana Malzemeler: bitkisel yağ, soya sosu, süzme peynir, karabiber, yeşil soğan, zencefil, kiraz, limon suyu, istiridye sosu, bakla, Tuz, kişniş yaprakları

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."