Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı Tarifi
Patlıcan Kebabı

Malzemeler

  • * 1 kg patlıcan, * 600 gram orta yağlı kıyma, * 2 diş sarımsak, * 2 adet domates, * 4 adet sivri biber, * 1 tatlı kaşığı tatlı pul biber, * 1 çay kaşığı kara biber, * 3 kaşık sıvı yağ. Sosu için:* 1 kaşık sıvı yağ, * 1 tatlı kaşığı domates salçası, * 1 çay bardağı su, * Tuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Şimdi sizlerle paylaşacağım hepimizin bildiği patlıcan kebabı tarifi. Bilindiği gibi patlıcan kebabı közde yada mangal üzerinde  patlıcanların kabukları soyulmadan yapılır. Ben patlıcan kebabını fırında ve farklı tarifde yapıyorum böyle çok daha  lezzetli oluyor.Şimdi kebabımızı yapmaya başlayalım Önce patlıcanları alacalı soyalım parmak genişliğinde halka kalka dilimleyelim. Geniş bir kabın içersine koyalım bolca su koyup içine tuz atıp 30 dakika tuza yatıralım. Acı suyunu çıkaralım. Patlıcanlarımız suda beklerken köftemizi hazırlayalım. Kıymamızı bir kabın içerisine koyalım içerisine pul biberi, karabiberi, sarımsağımızı havanda döverek kıymamıza katalım. Tuzu ve bir kaşık sıvı yağımızı ilave edelim. Hep beraber kıymamızı güzelce karıştıralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım önce yuvarlayalım sonra üzerine bastırarak köfteler yapalım. Bir kenarda hazır bekletelim. Tuzlu sudan patlıcanları çıkaralım suyunu sıkalım kurulayalım. Sonra patlıcanları bir kabın içerisine koyalım üzerine geride kalan iki kaşık sıvı yağımızı koyalım ve yağla beraber iyice harmanlayalım. Kebabımızı fırında yapacağımız için patlıcanlar böyle hem kurumuyor hemde daha lezzetli lokum gibi oluyor.Malzememiz hazır olduğuna göre kebabımızı yapabiliriz.Pişirme kabı olarak tepsi yada kapaklı borcam tercih edebilirsiniz.Pişirme kabımıza bir dilim patlıcan bir dilim köfte bir dilim patlıcan bir dilim köfte koyalım ve bütün malzememizi kabımıza  iyice yerleştirelim.Domatesleri ve biberlerimizi dilimleyelim aralarına yerleştirelim.Sos için:Küçük tavamızı ocağımıza koyalım içerisine bir kaşık sıvı yağını ve salçamızı koyalım kısık ateşte üç beş dakika karıştıralım.Üzerine bir çay bardağı sıcak suyumuzu koyalım karıştırarak sos yapalım.Ocaktan alalım pişirme kabımızın kenarından sosumuzu dökelim.Artık kebabımız pişmeye hazır.Önceden fırınımızı 200 derecede ısıtalım.Kebabımızı üzerini alüminyum folyo yada yağlı bir kağıtla kapatalım fırınımıza koyalım 20 dakika pişirelim.(Çünkü bazı fanlı fırınlar üzerini kurutuyor).Sonra kebabımızın üzerini açalım ve beş dakika daha pişirerek üzerinin kızarmasını sağlayalım.Patlıcan kebabımız servise hazır.Afiyet olsun

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."