Pâte Sucrée Tarifi

Pâte Sucrée Tarifi
Pâte Sucrée

Malzemeler

  • 2 large egg yolks
  • 0.25 cup heavy whipping cream
  • 0.5 teaspoon vanilla extract
  • 3 cups all-purpose flour, plus more for dusting
  • 0.75 cup granulated sugar
  • 1 teaspoon kosher salt
  • 1 cup cold unsalted butter, cut into 1/2-inch pieces
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Whisk together egg yolks, cream, and vanilla in a small bowl until thoroughly combined; set aside. Process flour, sugar, and salt in a food processor until combined, about 3 seconds.
  2. Add butter and pulse until a coarse meal forms, about 12 pulses. Add egg mixture and pulse until mixture starts to clump together, 10 to 12 pulses. Dough will be crumbly but should hold together when squeezed.
  3. Transfer dough to a clean work surface, and press into a single mass. Divide dough evenly into 2 portions. Pat each half into a 1-inch-thick disk. Tightly wrap each dough disk in plastic wrap. Chill dough until firm, at least 2 hours or up to 24 hours.
  4. Place 1 dough disk on a lightly floured work surface. Let dough sit at room temperature 10 minutes to soften. Lightly grease removable bottom only of a 9 1/2-inch tart pan with butter. Roll dough to a 13-inch circle, dusting dough with flour as needed to prevent sticking. Brush off excess flour from dough.
  5. Carefully roll dough around rolling pin, then unroll over the prepared pan. Press dough into the bottom and up the sides of the pan, trimming any excess dough.
  6. Alternatively, press dough into pan without rolling. Patch any cracks with excess dough.
  7. Prick crust all over with a fork. Chill, loosely covered with plastic wrap, 1 hour.
  8. While tart shell chills, preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).
  9. Line crust with parchment and fill with pie weights or dried beans. Bake in the preheated oven until crust is golden around the edges, 15 to 20 minutes.
  10. Remove weights and parchment. Return to the oven and continue to bake until the bottom of crust is golden brown and looks dry, 10 to 15 minutes.
  11. Transfer tart shell to a wire rack and let cool completely, about 40 minutes.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."