Pastitsio Tarifi

Pastitsio Tarifi
Pastitsio

Malzemeler

  • Meat Layer:1 tablespoon butter, 1 onion, chopped, 3 pounds lean ground beef, 3/4 cup water, 1 (6 ounce) can tomato paste, 1 1/2 teaspoons salt, 1/4 teaspoon pepper, 2 tablespoons ground allspice, 1 teaspoon ground nutmeg, 1 teaspoon ground cinnamon, 2 eggs, beaten, Macaroni Layer:1 pound uncooked macaroni, 2 eggs, beaten, 1 cup grated Parmesan cheese, divided, 1/2 cup butter, melted, Cream Sauce Layer:4 eggs, well beaten, 3/4 cup half-and-half, 1 cup grated Parmesan cheese, 1 tablespoon all-purpose flour, 1/2 teaspoon salt, ground nutmeg to taste
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Melt 1 tablespoon of butter in a large skillet over medium-high heat. Stir in onion and cook until it begins to soften, about 3 minutes. Stir in the ground beef, and cook until crumbly and no longer pink. Pour in the water and tomato paste. Season with salt, pepper, allspice, nutmeg, and cinnamon cover, and simmer for 5 minutes. Remove from heat, adjust salt to taste, then refrigerate until cold. Once cold, remove any congealed fat, and thoroughly mix with 2 beaten eggs, and set aside. * Preheat oven to 400 degrees F (200 degrees C). * Bring a large pot of lightly salted water to a boil. Add macaroni and cook for 8 to 10 minutes or until al dente drain, and rinse under cold water to cool. Mix the macaroni in 2 beaten eggs until well coated. * Evenly spread half of the macaroni mixture into a 11x14x2 inch baking pan, sprinkle with 1/2 cup of the grated parmesan cheese, and drizzle with 1/2 cup of melted butter. Spread the meat mixture overtop, then finish with the remaining macaroni. Sprinkle the macaroni with another 1/2 cup of Parmesan cheese, and drizzle with 1/2 cup of melted butter. * Whisk together 4 beaten eggs with the half-and-half, 1 cup of Parmesan cheese, flour, and salt whisk until well blended. Pour the cream mixture evenly over top of the pastitsio, and sprinkle with nutmeg. * Cover the pan with foil, and bake in the preheated oven for 15 minutes. Remove the foil, and bake until the top has turned golden brown, about 30 minutes. Remove from oven, and allow to stand for 15 minutes before serving.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."