Paskalya Simnel Pastası Tarifi

Paskalya Simnel Pastası Tarifi
Paskalya Simnel Pastası

Malzemeler

  • 1 su bardağı yumuşamış margarin, 1 su bardağı açık kahverengi şeker, 4 yumurta, 1 3/4 su bardağı kendiliğinden kabaran un, 1 1/3 su bardağı kuru üzüm, 1 su bardağı kuru frenk üzümü, 2/3 su bardağı şekerlenmiş kiraz - yıkanmış, kurutulmuş ve dörde bölünmüş, 1/4 su bardağı şekerlenmiş karışık meyve kabuğu, kıyılmış, 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 2 çay kaşığı karışık baharat, 1 pound badem ezmesi, 2 yemek kaşığı kayısı reçeli, 1 yumurta, çırpılmış
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Fırını 300 derece F'ye (150 derece C) önceden ısıtın. 20 cm çapındaki kelepçeli kalıbı yağlayın ve unlayın. Kalıbın tabanını ve kenarlarını yağlanmış parşömen kağıdıyla kaplayın. * Büyük bir kapta margarini ve esmer şekeri açık renkli ve kabarık olana kadar krema haline getirin. Yumurtaları birer birer çırpın. Unu çırpın. Altın kuru üzümleri, kuş üzümünü, şekerlenmiş kirazları, karışık meyveleri, limon kabuğu rendesini ve karışık baharatları karıştırın. Hazırladığınız hamurun yarısını kalıba dökün. * Badem ezmesini 3 eşit parçaya bölün. Badem ezmesinin 1/3'ünü 20 cm çapında bir daire olacak şekilde açın. Badem ezmesi çemberini kalıptaki kek hamurunun üzerine yerleştirin. Kalan kek hamuruyla üzerini kaplayın. * Önceden ısıtılmış fırında 2 1/2 saat veya eşit şekilde kızarana ve dokununca sertleşene kadar pişirin. Kek çok çabuk kızarırsa, bir saat pişirdikten sonra folyoyla örtün. 10 dakika kalıpta soğumaya bırakın, ardından tel ızgaraya alın ve tamamen soğumaya bırakın. Fırını ızgara moduna ayarlayın. * Kek soğuduktan sonra üstüne ısıtılmış kayısı reçeli sürün. Badem ezmesinin 1/3'ünü 8 inçlik bir daireye açın ve kekin üzerine koyun. Badem ezmesinin kalan 1/3'ünü 11 parçaya bölün ve toplar halinde yuvarlayın. Bunlar 11 Havariyi (Yahuda hariç) temsil eder. Badem ezmesini kekin üzerine çırpılmış yumurta ile sürün. 11 topu kekin üst kısmının dış kenarına yerleştirin. Topların üzerine hafifçe yumurta sürün. * Kekinizi 8 ila 10 dakika veya badem ezmesi altın rengi kahverengi olana kadar ızgaranın altına koyun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."