Ortası Pespembe Kalın Biftek Steak Tarifi

Ortası Pespembe Kalın Biftek Steak Tarifi
Ortası Pespembe Kalın Biftek Steak

Malzemeler

  • * 2 adet 2 cm kalınlığında tranç biftek, * Zeytinyağı, * Tuz, * Karabiber, * Bir diş sarımsak, * Bir parça tereyağı (et pişerken üstüne sürmek için), * Sıvıyağ
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Genelde kalın steakleri restoranlardaki gibi orta pişmiş yapamayacağımızı düşünürüz ve bazı zamanlar hakikaten de yapamayız. Ya çok pişer kurur ya da içi pembe ama pişmemiş olur. Anlatacağım yöntemle ortası pespembe ancak pişmiş ve harika, et gibi bir et pişireceğiz :) Önemli kısımlardan ilki etin kasaptan alınırken dananın tranç kısmından alınmaya dikkat edilmesi ve etin dövdürülmemesi. Bu tarifte ben tranç yani dananın kalça kısmını kullandım ancak kontrfile, antrikot, nuar ya da bonfile kısımlarından da yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken ikinci kısım etin pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek. Gelelim tarife etin her iki tarafına da elinizle zeytinyağını yedirin. Çekilmiş ya da sofra tuzu ve karabiberi döküp yine elinizle yedirin. Tavayı en büyük ocağa alıp altını açın ve iyice ısıtın. Tavanın çok sıcak olması bu durumda çok önemli. Ben yaklaşık 3-4 dakika kadar ısıtıyorum ancak ısınırken kesinlikle yağ koymuyoruz ki yanmasın. Tava kızdıktan sonra bir iki çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyip etleri tavaya alalım. İlk 1 dakika hiç çevirmememiz gerekli. Bazı aşçılar etin bir tarafı pişene kadar çevirmeyin diyorlar ancak etin ortasının pişmesi ve aynı zamanda pembe kalması için gereken etin içindeki suyu hapsetmek ve dışarı gitmesini engellemek adına 1 dakikada bir çevirmemiz gerekli. İnanın çok işe yarıyor ) Gelelim tavada pişmekte olan etlerimize: bir dakika bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirip pişiriyoruz ve pişmiş tarafların üstüne sarımsak sürüyoruz. Bir dakika sonra tekrar çeviriyoruz diğer tarafına da sarımsak sürüyoruz (sarımsağın ortasından kesmemiz gerekli ki ete sürerken suyu çıkıp koku bırakabilsin) İki tarafına da bir parça tereyağ sürüyoruz ve toplamda 4-5 kere çevirdiğimiz etleri artık tavadan servis tabağına alma zamanı :) ortasını kestiğinizde ta taaaaa pembe fakat pişmiş bir et göreceksiniz. Harika değil mi :) ben fırın patates, kızarmış havuç-patlıcan ve yeşil salatayla servis ettim. Siz ne ile isterseniz servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."