Olive Focaccia Tarifi

Olive Focaccia Tarifi
Olive Focaccia

Malzemeler

  • . Biga: 1/2 Teaspoon Instant Yeast, 1 Cup Lukewarm Water, 2 Cups Unbleached All-purpose Flour. For Focaccia: 1/2 Biga Recipe , At Room Temperature, 2 Teaspoons Instant Yeast, 1 to 1 1/2 Cups Warm Water, 4 - 4 1/2 Cups All-purpose, Unbleached Flour (You Can Also Substitute Half White Whole Wheat As I Have Done), 22 Black Olives, Drained And Pitted, 1 Teaspoon Salt, 2 Tablespoons Olive Oil, More Extra Virgin Olive Oil For Baking, Coarse Salt For Baking
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Mix the yeast and water together, and then slowly start adding the flour, mixing well. Cover with plastic wrap and let sit at room temperature for up to 6 hours, and then refrigerate overnight. Measure and assemble your flour, biga, 2 tablespoons olive oil, salt, yeast, and water. Add everything but the water into a large bowl and stir. Add half the water and stir, then continue to add water until the dough begins to come together into a shaggy ball. Dump the dough mixture onto a lightly floured surface surface and begin to knead with the heels of your hand. Knead for about 5 minutes, or until the dough is smooth and pliant. Add a little oil (2 tablespoons) to the bottom of a large bowl and place your ball of dough inside. Roll the ball around in the oil, ensuring the sides of the bowl, and ball of dough are both lightly oiled. Cover your bowl with plastic wrap and place in a warm spot to rise. (I cover mine with a kitchen towel on top of the plastic wrap and sit it on a large sunny windowsill.) Let the dough rise until it is doubled in size, about an hour or an hour and a half depending on ambient temperature. Sprinkle cornmeal over two large baking sheet. Divide the dough into two equal balls, and take one ball art a time and use your hands to begin to press into a flat disc. Use the heel of your hand pushing from the center out, turning the circle of dough as you go until you create a circle about 12 inches across. Place each round on a prepared baking sheet, cover with kitchen towels and let rise for 20 to 30 minutes until soft. Dimple the dough with fingers, drizzle with remaining olive oil, and divide the pitted olives evenly over the top of each focaccia, then sprinkle with sea salt. Let it sit and rise for another 15 minutes while you preheat your oven to 425 degrees F. Bake for 20 to 25 minutes until golden brown. Cool to room temperature before slicing.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."