OKee'nin Sıfırdan Sağlıklı Gri Pastırmalı Dana Göğsü Tarifi

OKee'nin Sıfırdan Sağlıklı Gri Pastırmalı Dana Göğsü Tarifi
OKee'nin Sıfırdan Sağlıklı Gri Pastırmalı Dana Göğsü

Malzemeler

  • Salamura: 8 su bardağı su, 1 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı beyaz şeker, Turşu Baharatı: 1 adet tarçın çubuğu, parçalara ayrılmış, 12 adet bütün ardıç meyvesi, 8 adet bütün karanfil, 8 adet bütün yenibahar meyvesi, 1 tatlı kaşığı hardal tohumu, 1 tatlı kaşığı karabiber tanesi, 1/2 tatlı kaşığı öğütülmüş zencefil, 2 adet defne yaprağı, ufalanmış, 1 adet (6 pound) dana göğsü veya daha büyük, isteğe göre, Pastırmalı Akşam Yemeği: üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı deniz tuzu, 2 pound kereviz kökü (kereviz), soyulmuş ve küpler halinde doğranmış, 2 pound kırmızı patates, küpler halinde doğranmış, 1 pound rutabaga, soyulmuş ve küpler halinde doğranmış, 4 adet havuç - soyulmuş, uzunlamasına ikiye bölünmüş ve 1/2 inçlik şeritler halinde doğranmış, 4 adet pastırnak - soyulmuş, uzunlamasına ikiye bölünmüş ve 1/2 inçlik şeritler halinde doğranmış, 2 adet soğan, dilimlenmiş, 1 adet lahana, sekize bölünmüş
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Bir tencerede 8 su bardağı suyu kaynatın. Tuz ve şekeri kaynayan suya ekleyip eriyene kadar karıştırın, ocaktan alın ve tarçın çubuğu parçaları, ardıç meyveleri, karanfiller, yenibahar meyveleri, hardal tohumları, karabiber taneleri, zencefil ve ufalanmış defne yapraklarını ekleyin. * Salamura suyunun en az 1 saat oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. * Brisketi, brisketi tuzlu suyun içinde kalacak kadar derin büyük bir seramik veya cam tabağa koyun. Brisketi brisketin üzerine dökün. Brisketi ağırlık yapacak ve sıvının içinde kalmasını sağlayacak bir şey koyun. Kabı sıkıca streç filmle kapatın. * Brisketi buzdolabında 7 ila 10 gün boyunca her gün tuzlu su seviyesini kontrol ederek salamura edin. * Brisketi tuzlu sudan çıkarın ve akan soğuk su altında durulayın. Salamurayı atın. * Brisketi büyük bir yavaş pişiriciye koyun, brisketi birkaç santim kaplayacak kadar soğuk su ekleyin ve deniz tuzu ile tatlandırın. * Yüksek ayarda 2 saat pişirin, kereviz kökü, kırmızı patates, rutabaga, havuç, pastırma ve soğan ekleyin. Sebzeler yumuşayana ve dana göğsü sıcak ve ortası gri olana kadar yaklaşık 30 dakika Düşük ayarda pişirin. Ortasına yerleştirilen anlık okuma termometresi 160 derece F (70 derece C) göstermelidir. * Dana göğsünü bir kesme tahtasına alın ve alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. * Lahana dilimlerini yavaş pişiriciye yerleştirin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar 20 ila 30 dakika pişirmeye devam edin. * Pastırmalı eti ince dilimler halinde kesin ve sebzelerle birlikte servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."