Nişancının Biftek Sandviçi Tarifi

Nişancının Biftek Sandviçi Tarifi
Nişancının Biftek Sandviçi

Malzemeler

  • Mantarlar: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, bölünmüş, 1 1/2 pound ince kıyılmış düğme mantarı, tuz, 1/2 su bardağı kıyılmış arpacık soğanı, 2 yemek kaşığı brendi, 1 tutam kırmızı biber veya damak zevkinize göre, tuz ve taze çekilmiş karabiber, Hardal sosu: 3 yemek kaşığı Dijon hardalı, 1 yemek kaşığı ekstra acılı hazır yaban turpu veya damak zevkinize göre, 1 yemek kaşığı mayonez, Ekmek ve iç malzemeleri: 1 (1 1/2) pound yuvarlak çıtır ekmek, 2 (1 pound) dana antrikot biftek, iyice kesilmiş, tuz ve taze çekilmiş karabiber, 1 yemek kaşığı bitkisel yağ, 1/4 su bardağı su, 3 ons ince dokulu ezme (örneğin kaz ciğeri), dilimlenmiş (isteğe bağlı)
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Büyük bir tavada zeytinyağı ve 1/2 yemek kaşığı tereyağını yüksek ateşte ısıtın, mantarları bir tutam tuzla yağ ve tereyağında mantarlar suyunu bırakıp buharlaşana kadar 8 ila 10 dakika soteleyin. Mantarların ortasında bir çukur açın ve kalan 1/2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Sıcak tereyağında arpacık soğanlarını saydamlaşana kadar 2 ila 3 dakika soteleyin. Arpacık soğanlarını mantarlara karıştırın ve mantarlar kızarana kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. * Mantarlara brendi dökün, alkolü çekene kadar 1 ila 2 dakika daha soteleyin. Ateşi kapatın ve kırmızı biber, tuz ve karabiberle tatlandırın. Mantar karışımını oda sıcaklığına soğuması için bir kenara koyun. * Küçük bir kapta Dijon hardalı, yaban turpu ve mayonezi pürüzsüz olana kadar karıştırın. * Ekmek somununun üst %25'ini bir kapak yapmak için kesin ve kapağı bir kenara koyun. Somundan iç ekmeği çıkarın ve 1/2 inç kalınlığında kenarları olan büyük bir ekmek kasesi oluşturun. Ekmek kasesinin tüm iç kısmına ve kapağın altına Dijon hardal sosunu yayın. * Her bifteği bir et tokmağı kullanarak, bir çalışma yüzeyinde ekmek kasesinin iç kısmıyla yaklaşık aynı çapa gelene kadar dövün. Biftekleri her iki tarafına bolca tuz ve karabiber serpin. * Büyük bir tavada bitkisel yağı yüksek ateşte yağ neredeyse dumanlanana kadar ısıtın. Biftekleri sıcak tavada sadece kızarana ve içleri istediğiniz pişmişlik derecesine gelene kadar, orta pişmiş için her tarafı yaklaşık 2 dakika, mühürleyin. Biftekleri bir tabağa alın, tavadaki damlaları tavada bırakın. Tavaya su dökün ve kızaran yiyecek parçalarını ve biftek sularını suda eritin. Kaynatın ve damlalar yaklaşık 2 yemek kaşığına inene kadar, yaklaşık 5 dakika pişirin. Tavadaki damlaları mantarlara dökün. * Kızarmış bifteği ekmek kasesinin tabanına yerleştirin. Biftek üzerine mantar dolgusunu yayın ve iyice sıkıştırın. İstenirse mantar dolgusunun üzerine ezme dilimleri yerleştirin. İkinci bifteği ekmek kasesine, ezmenin üzerine koyun ve hazırlanan ekmek kapağını kaseye yerleştirin. * Somunu gevşek bir şekilde plastik ambalaja ve ardından alüminyum folyoya sarın. Bir fırın tepsisine yerleştirin, üstüne başka bir fırın tepsisi koyun ve üst fırın tepsisini ağır tencereler, konserve yiyecekler veya herhangi bir ağır, sabit nesneyle bastırın. Sandviçi buzdolabına koyun ve en az 6 saat (tercihen bir gece) bekletin. * Ekmek somununu açın ve sandviçi servis için dilimler halinde dilimleyin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."