Mükemmel St. Patrick Günü Pastası Tarifi

Mükemmel St. Patrick Günü Pastası Tarifi
Mükemmel St. Patrick Günü Pastası

Malzemeler

  • 1 su bardağı İrlanda koyu birası (Guinness® gibi), 1 su bardağı tereyağı, parçalara ayrılmış, 3/4 su bardağı şekersiz kakao tozu, 2 yumurta, 2/3 su bardağı ekşi krema, 2 su bardağı çok amaçlı un, 2 su bardağı beyaz şeker, 1 1/2 çay kaşığı karbonat, 3/4 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı pudra şekeri veya ihtiyaç duyulduğu kadar, 1/2 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı, 3 yemek kaşığı İrlanda krema likörü (Baileys® gibi) veya ihtiyaç duyulduğu kadar, 8 ons bitter çikolata, iri kıyılmış, 2/3 su bardağı krema, 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. * Fırını 350 dereceye (175 derece C) önceden ısıtın. 2 adet 9 inçlik kek kalıbını parşömen kağıdıyla kaplayın ve pişirme spreyi sıkın. * Birayı bir tencereye dökün, tereyağını ekleyin ve orta-düşük ateşte kaynamaya bırakın. Tavayı ocaktan alın ve karışım pürüzsüz olana kadar kakao tozunu çırpın. Karışımın soğumasını bekleyin. Bir kasede yumurtaları ve ekşi kremayı elektrikli mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın ve pürüzsüz, koyu bir sıvı elde etmek için koyu kıvamlı karışımı karıştırın. * Büyük bir kasede unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın. Koyu kıvamlı karışımı un karışımına dökün ve bir spatula ile yavaşça karıştırın. Hamuru hazırlanan kalıplara dökün. * Kekler tutana ve ortasına batırılan bir kürdan temiz çıkana kadar önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Çıkarın ve kekleri tel ızgaralara ters çevirip soğumaya bırakmadan önce 5 dakika kalıplarda soğumaya bırakın. * Pudra şekeri, tereyağı ve İrlanda kreması likörünü, karışım pürüzsüz ve sürülebilir bir krema oluşana kadar karıştırın (istenilen kıvamı elde etmek için gerektiği kadar daha fazla şeker veya likör ekleyin). Kremanın yarısını her kekin üzerine yayın. * Doğranmış çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Kremayı küçük bir tencerede neredeyse kaynama noktasına getirin ve çikolatanın üzerine dökün. Tereyağını ekleyin ve çikolata eriyene ve karışım çok pürüzsüz olana kadar karışımı karıştırın. Karışım dökülebilir ancak ince veya aşırı akışkan olmayana kadar 10 ila 15 dakika soğumaya bırakın. Bir keki diğerinin üzerine dikkatlice koyun, kremayı kenarları üste gelecek şekilde sürün ve çikolata karışımını dikkatlice kekin üzerine gezdirin, dekoratif damlaların kenarlardan aşağı akmasına izin verin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."