MİSKET LİMONLU PASTA Tarifi

MİSKET LİMONLU PASTA Tarifi
MİSKET LİMONLU PASTA

Malzemeler

  • 440 g kek unu
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • Bir tutam tuz
  • 225 g tereyağı (Yumuşamış)
  • 350 g şeker
  • 2 büyük yumurta
  • 3 büyük yumurta sarısı
  • 2 misket limonunun kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 250 ml yağlı süt
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kek için fırını evvelce 180 dereceye ayarlayın. 2 kek kalıbını yağlayın. Havan kullanarak ardıçları toz üzere olana kadar uygunca ezin. Kek ununu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu bir kasede topakları yok ederek çırpıp karıştırın.
  2. Şekeri ve 225 g tereyağını hafif ve kabarık olana kadar çırpın. Yumurtaları ve yumurta sarılarını teker teker, her keresinde düzgünce çırparak ekleyin. Misket limonu kabuğunu, 2 tatlı kaşığı vanilya özütünü ve ezdiğiniz ardıçları da ekleyip çırpmaya devam edin. Her eklemeden sonra yağlı sütü de ekleyerek, un karışımını tereyağı karışımına yavaş yavaş ekleyin ve uygunca karıştırın.
  3. Karışımı hazırladığınız kek kalıplarına eşit formda paylaştırıp üzerlerini düzleştirin. Evvelden ısıttığınız fırında, 40-45 dakika, ortasına bir kürdan batırıp çıkardığınızda pak çıkana kadar pişirin. Fırından çıkarıp büsbütün soğuyana kadar bekleyin.
  4. Kreması için krem peynirini ve 200 g yumuşamış tereyağını pürüzsüz olana kadar çırpın ve elenmiş pudra şekerinin yarısını ekleyip karışana kadar çırpın. Pudra şekerinin başka yarısını ve kalan gereçleri de ekleyip, pürüzsüz olana kadar tekrar çırpın. Kremayı oda sıcaklığında tutun.
  5. Kekler soğuduğunda üzerinde oluşan kabarıklığı bıçak yardımıyla kesip düzleştirin. Keklerden birini servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kremayı kalın bir katman halinde sürün. İkinci keki üzerine yerleştirip, üst tarafına kalın bir katman halinde kremayı yayın. Kenarlarına ise hafif bir formda sürün. Misket limonu dilimlerini pastanın üzerine koyarak limon kabuğu rendesi serpin ve buzdolabında düzgünce soğuttuktan sonra servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."