Masterchef Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Masterchef Zeytinyağlı Bezelye Tarifi
Masterchef Zeytinyağlı Bezelye

Malzemeler

  • 3 Adet Küçük Boy Domates1/2 Kg. Taze İç Bezelye3 Adet Küçük Boy Patates1 Adet Orta Boy Soğan2 Adet Orta Boy Havuç2 Çorba Kaşığı Salça3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı2 Su Bardağı SuTuzŞeker3 Adet Küçük Boy Domates1/2 Kg. Taze İç Bezelye3 Adet Küçük Boy Patates1 Adet Orta Boy Soğan2 Adet Orta Boy Havuç2 Çorba Kaşığı Salça3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı2 Su Bardağı SuTuzŞeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelikle taze olarak aldığımız bezelyelerin içleri çıkarılır, suyun altında iyice yıkanır.
  2. Domatesler küp küp yemeklik olarak doğranır.
  3. Havuçlar soyulduktan sonra daire şeklinde ince ince doğranır.
  4. Soğanlar ufak ufak yemeklik doğranarak hazır hale getirilir.
  5. Patatesler yine aynı şekilde soyulduktan sonra küçük küp kareler halinde doğranır.
  6. Pişirme aşamasında ise; Derin bir tencerenin içerisine sıvıyağı döküp soğanı ve salçasını içerisine koyduktan sonra, soğanları iyice öldürene kadar kavurun.
  7. Daha sonra domatesleri, patatesleri, havuçları tencereye alarak suyunu da ilave edip orta ateşte 7-8 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  8. Sebzelerin biraz yumuşadığını gördükten sonra bezelyeleri tencereye alın.
  9. Tuzunu ve bir fiskede toz şekerini ekleyip 30-35 dk. kadar daha pişirin.
  10. Mis gibi hem hafif hem besleyici olan zeytinyağlı bezelye yemeğimiz hazır.
  11. Servis tabağına alarak soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  12. Öncelikle taze olarak aldığımız bezelyelerin içleri çıkarılır, suyun altında iyice yıkanır.
  13. Domatesler küp küp yemeklik olarak doğranır.
  14. Havuçlar soyulduktan sonra daire şeklinde ince ince doğranır.
  15. Soğanlar ufak ufak yemeklik doğranarak hazır hale getirilir.
  16. Patatesler yine aynı şekilde soyulduktan sonra küçük küp kareler halinde doğranır.
  17. Pişirme aşamasında ise; Derin bir tencerenin içerisine sıvıyağı döküp soğanı ve salçasını içerisine koyduktan sonra, soğanları iyice öldürene kadar kavurun.
  18. Daha sonra domatesleri, patatesleri, havuçları tencereye alarak suyunu da ilave edip orta ateşte 7-8 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  19. Sebzelerin biraz yumuşadığını gördükten sonra bezelyeleri tencereye alın.
  20. Tuzunu ve bir fiskede toz şekerini ekleyip 30-35 dk. kadar daha pişirin.
  21. Mis gibi hem hafif hem besleyici olan zeytinyağlı bezelye yemeğimiz hazır.
  22. Servis tabağına alarak soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."