Masterchef Zeytinli Açma Tarifi

Masterchef Zeytinli Açma Tarifi
Masterchef Zeytinli Açma

Malzemeler

  • 2 Adet Yumurta2 Çorba Kaşığı Şeker1 Bardak Sıvıyağ1 Bardak Su1 Bardak Süt1 Paket Yaş Maya1 Tatlı Kaşığı TuzUn2 Adet Yumurta2 Çorba Kaşığı Şeker1 Bardak Sıvıyağ1 Bardak Su1 Bardak Süt1 Paket Yaş Maya1 Tatlı Kaşığı TuzUn
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Hamur hazırlamak için kabın içerisine şeker, süt ve mayayı aktarın ve 3 - 4 dakika erimesini bekleyin.
  2. Süre tamamlandıktan ve eridiğinden emin olduğunuzda diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve hamur kıvamına gelinceye kadar az miktarda un eklemesini sürdürün. Kıvamından kastımız ele yapışmayacak hale gelmesidir. Ardından 1 saat boyunca üzerini bir bezle örterek beklemeye alın ki mayalansın.
  3. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlak şekil verin.
  4. Eliniz ile açarak içerisine tereyağı, zeytin ezmesi veya zeytin koyarak şekil vererek kapatın. Bir süre daha mayalanması için bekletin.
  5. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine yumurtanın sarısını sürerek önceden 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında 30 dakika boyunca pişirmeyi sürdürün.
  6. Pişirmeyi hamurların üzerinin kızarmasını baz alarak devam ettirin.
  7. Piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis edin.
  8. Hamur hazırlamak için kabın içerisine şeker, süt ve mayayı aktarın ve 3 - 4 dakika erimesini bekleyin.
  9. Süre tamamlandıktan ve eridiğinden emin olduğunuzda diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın ve hamur kıvamına gelinceye kadar az miktarda un eklemesini sürdürün. Kıvamından kastımız ele yapışmayacak hale gelmesidir. Ardından 1 saat boyunca üzerini bir bezle örterek beklemeye alın ki mayalansın.
  10. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlak şekil verin.
  11. Eliniz ile açarak içerisine tereyağı, zeytin ezmesi veya zeytin koyarak şekil vererek kapatın. Bir süre daha mayalanması için bekletin.
  12. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine yumurtanın sarısını sürerek önceden 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında 30 dakika boyunca pişirmeyi sürdürün.
  13. Pişirmeyi hamurların üzerinin kızarmasını baz alarak devam ettirin.
  14. Piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis edin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."