Masterchef Yuvalama Çorbası Tarifi Tarifi

Masterchef Yuvalama Çorbası Tarifi Tarifi
Masterchef Yuvalama Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 200 gr kıyma1 su bardağı pirinçYarım su bardağı un2 çorba kaşığı irmikYarım kilo incik1 su bardağı nohut1 adet kuru soğan1 buçuk litre suKarabiberTuz300 gr kese yoğurdu1 yumurta1 çorba kaşığı un4 bardak suTereyağı ve kuru nane200 gr kıyma1 su bardağı pirinçYarım su bardağı un2 çorba kaşığı irmikYarım kilo incik1 su bardağı nohut1 adet kuru soğan1 buçuk litre suKarabiberTuz300 gr kese yoğurdu1 yumurta1 çorba kaşığı un4 bardak suTereyağı ve kuru nane
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, soğan ve incik bir tencerede haşlanır. Tuz ve karabiber eklenir. Haşlama bittikten sonra buzdolabında saklanır.
  2. Başlayalım ertesi gün çorbanın yapılışı aşamalarına. Öncelikle sıcak bir su elde edin. Ortalama 50-60 derece olsun. Suyu kaynatıp bir süre bekledikten sonra kullanabilirsiniz. Pirinçleri bir kap içerisine aldıktan sonra yarım saat boyunca sıcak suda bekletelim.
  3. Hafif ıslatılan irmik ve yoğurt başka bir kapta yoğrulur. Daha sonra kıyma ve pirinç mutfak robotunda geçirilir. Ardından da un ve irmikle karıştırılır.
  4. Hazırladığımız köfte harcı ikiye bölünür yarısını kullanacağımız için. Diğer yarısı buzluğa atılabilir. Daha sonra yuvarlanır.
  5. Çok küçük parçalar halinde köfteleri hazırlayacağız. Köfte harcından alarak avcunuzun içinde yuvarlayın ve başka bir kabın içerisine koyun. Tamamı bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  6. Bir gece önce hazırladığımız haşlamadan et suyu süzülerek tencereye alınıp kaynatılır. Ardından köfteler içine atılır 5 dakika haşlanır.
  7. Başka bir kapta yoğurt su ile ezilir, yumurta ve un da eklenerek karıştırılır.
  8. Bu karışımda yavaşça tencere içerisine eklenir.
  9. Son olarak süzgeçte kalan nohut ve etler eklenerek, 5 dakika boyunca kısık ateşte pişilir.
  10. Çorba servis kaselerine alındıktan sonra dilerseniz üstüne tereyağı ve nane sos yapıp dökebilirsiniz. Zorlu yuvalama çorbası yapılışını öğrendiniz. Ellerinize sağlık.
  11. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, soğan ve incik bir tencerede haşlanır. Tuz ve karabiber eklenir. Haşlama bittikten sonra buzdolabında saklanır.
  12. Başlayalım ertesi gün çorbanın yapılışı aşamalarına. Öncelikle sıcak bir su elde edin. Ortalama 50-60 derece olsun. Suyu kaynatıp bir süre bekledikten sonra kullanabilirsiniz. Pirinçleri bir kap içerisine aldıktan sonra yarım saat boyunca sıcak suda bekletelim.
  13. Hafif ıslatılan irmik ve yoğurt başka bir kapta yoğrulur. Daha sonra kıyma ve pirinç mutfak robotunda geçirilir. Ardından da un ve irmikle karıştırılır.
  14. Hazırladığımız köfte harcı ikiye bölünür yarısını kullanacağımız için. Diğer yarısı buzluğa atılabilir. Daha sonra yuvarlanır.
  15. Çok küçük parçalar halinde köfteleri hazırlayacağız. Köfte harcından alarak avcunuzun içinde yuvarlayın ve başka bir kabın içerisine koyun. Tamamı bitene kadar bu işlemi uygulayın.
  16. Bir gece önce hazırladığımız haşlamadan et suyu süzülerek tencereye alınıp kaynatılır. Ardından köfteler içine atılır 5 dakika haşlanır.
  17. Başka bir kapta yoğurt su ile ezilir, yumurta ve un da eklenerek karıştırılır.
  18. Bu karışımda yavaşça tencere içerisine eklenir.
  19. Son olarak süzgeçte kalan nohut ve etler eklenerek, 5 dakika boyunca kısık ateşte pişilir.
  20. Çorba servis kaselerine alındıktan sonra dilerseniz üstüne tereyağı ve nane sos yapıp dökebilirsiniz. Zorlu yuvalama çorbası yapılışını öğrendiniz. Ellerinize sağlık.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."