Masterchef Yoğun Lezzet Buluşması: Kestaneli Köz Patlıcan Tarifi Tarifi

Masterchef Yoğun Lezzet Buluşması: Kestaneli Köz Patlıcan Tarifi Tarifi
Masterchef Yoğun Lezzet Buluşması: Kestaneli Köz Patlıcan Tarifi

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağ200 gram kadar kestane4 tane orta boy patlıcanBir tutam kadar muskat rendesi2,5 su bardağı kadar süt3 yemek kaşığı un3 dal maydanoz1 adet defne yaprağıTuz2 yemek kaşığı kadar tereyağ200 gram kadar kestane4 tane orta boy patlıcanBir tutam kadar muskat rendesi2,5 su bardağı kadar süt3 yemek kaşığı un3 dal maydanoz1 adet defne yaprağıTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Öncelik olarak kestanelerimizin kabuklarını çiziyoruz ve bir saat ılık su içerisinde bekletiyoruz.
  2. Kestanelerimizi beklerken, patlıcanlarımızı közlüyoruz.
  3. Beklettiğimiz kestalerimizi sudan alıp, bir tavaya diziyoruz ve ateşe koyup, çevirerek pişiriyoruz.
  4. Pişen kestanelerimizin kabuklarını soyuyoruz.
  5. Tarifimizin beşamel sosu için, tereyağımızı eritiyoruz ve üzerine unumuzu alıp, kavurmaya başlıyoruz.
  6. Unumuzun kokusu gelmeye başlayınca sütümüzü ekliyoruz.
  7. Biraz pişirip, rendelenmiş muskatımızı ve defne yaprağımızı içine atıp, karıştırıyoruz.
  8. Sosumuzun sütü kaynadığı zaman tuzumuzu ekleyip, 3-4 dakika sonra ocaktan alıp, defne yaprağımızı çıkartıyoruz.
  9. Kabuklarını soyduğumuz kestanelerimizin yarısından daha azını sosumuza ekliyoruz ve sosumuzu blenderdan geçiriyoruz.
  10. Kalan kestanelerizi parçalar ayırıp, tekrar sosumuzun içerisine alıyoruz.
  11. Közlediğimiz patlıcanlarımızın kabuklarını soyuyoruz ve küçük parçalar halinde kesip, sosumuzun içerisine ekliyoruz.
  12. Maydanozlarımızı iyice kıyıp, ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  13. Kestaneli köz patlıcan tarifimiz artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.
  14. Öncelik olarak kestanelerimizin kabuklarını çiziyoruz ve bir saat ılık su içerisinde bekletiyoruz.
  15. Kestanelerimizi beklerken, patlıcanlarımızı közlüyoruz.
  16. Beklettiğimiz kestalerimizi sudan alıp, bir tavaya diziyoruz ve ateşe koyup, çevirerek pişiriyoruz.
  17. Pişen kestanelerimizin kabuklarını soyuyoruz.
  18. Tarifimizin beşamel sosu için, tereyağımızı eritiyoruz ve üzerine unumuzu alıp, kavurmaya başlıyoruz.
  19. Unumuzun kokusu gelmeye başlayınca sütümüzü ekliyoruz.
  20. Biraz pişirip, rendelenmiş muskatımızı ve defne yaprağımızı içine atıp, karıştırıyoruz.
  21. Sosumuzun sütü kaynadığı zaman tuzumuzu ekleyip, 3-4 dakika sonra ocaktan alıp, defne yaprağımızı çıkartıyoruz.
  22. Kabuklarını soyduğumuz kestanelerimizin yarısından daha azını sosumuza ekliyoruz ve sosumuzu blenderdan geçiriyoruz.
  23. Kalan kestanelerizi parçalar ayırıp, tekrar sosumuzun içerisine alıyoruz.
  24. Közlediğimiz patlıcanlarımızın kabuklarını soyuyoruz ve küçük parçalar halinde kesip, sosumuzun içerisine ekliyoruz.
  25. Maydanozlarımızı iyice kıyıp, ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  26. Kestaneli köz patlıcan tarifimiz artık servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."