Masterchef Yetiştiği Su Gibi Tatlı: Tereyağında Alabalık Tarifi Tarifi

Masterchef Yetiştiği Su Gibi Tatlı: Tereyağında Alabalık Tarifi Tarifi
Masterchef Yetiştiği Su Gibi Tatlı: Tereyağında Alabalık Tarifi

Malzemeler

  • 4 tane alabalık1 çorba kasesi mısır unuTereyağıTuz4 tane alabalık1 çorba kasesi mısır unuTereyağıTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Tereyağında alabalık kızartması için önce alabalıklarımızı bol suda güzelce yıkıyoruz. Sonrasında alabalıklarımızı 3 parça olacak şekilde ya da ortasından ayırarak kesiyoruz.
  2. Bu işlem balığın rahatça pişebilmesi, yenirken zorluk çekmememiz bakımından bize kolaylık sağlayacaktır. Parçalara ayırdığımız balıklarımıza güzelce tuz serpiyoruz.
  3. Balıklarımızın her tarafını mısır ununa buluyoruz. Mısır unu balığımızı daha da lezzetli hale getirecektir. Geniş bir tavaya tereyağımızı koyuyoruz. Tavamızı ocağa alıp ocağın ısısını ortalama bir konuma getiriyoruz.
  4. Yağımızın ısındığından emin olduktan kızmış tavaya alabalıklarımızı yerleştiriyoruz. Tereyağının kızmış olması önemlidir. Eğer yağ tam ısınmadan balıkları yerleştirirsek balıklar çok yağ çekecektir ve dışı iyi görünmeyecektir.
  5. Tereyağı şeffaf bir hal alınca ve tavanın üzerinde hafif buhar görünce yağın ısınmış olduğundan emin olabiliriz. Tavaya yerleştirdiğimiz alabalıklarımızı çeşitli aralıklarla ters çevirmeliyiz. Çünkü bir tarafın ateşte çok kalması balığın tadını ve şeklini etkileyecektir.
  6. Bu açıdan pembeleşmeye doğru çevirip her tarafının piştiğinden emin olalım. Balık kolay pişen bir yiyecek türüdür. Bu yüzden başından ayrılmadan pişirmeye özen gösterelim.
  7. Balığımızı, çoban salata ve soğan salatası eşliğinde servis edelim. Tereyağında alabalık kızartması yapmayı sizlerle en pratik yoldan hallettik.
  8. Tereyağda alabalık nasıl yapılır hep birlikte öğrendik. Basit, güzel ve nefis.
  9. Tereyağında alabalık kızartması için önce alabalıklarımızı bol suda güzelce yıkıyoruz. Sonrasında alabalıklarımızı 3 parça olacak şekilde ya da ortasından ayırarak kesiyoruz.
  10. Bu işlem balığın rahatça pişebilmesi, yenirken zorluk çekmememiz bakımından bize kolaylık sağlayacaktır. Parçalara ayırdığımız balıklarımıza güzelce tuz serpiyoruz.
  11. Balıklarımızın her tarafını mısır ununa buluyoruz. Mısır unu balığımızı daha da lezzetli hale getirecektir. Geniş bir tavaya tereyağımızı koyuyoruz. Tavamızı ocağa alıp ocağın ısısını ortalama bir konuma getiriyoruz.
  12. Yağımızın ısındığından emin olduktan kızmış tavaya alabalıklarımızı yerleştiriyoruz. Tereyağının kızmış olması önemlidir. Eğer yağ tam ısınmadan balıkları yerleştirirsek balıklar çok yağ çekecektir ve dışı iyi görünmeyecektir.
  13. Tereyağı şeffaf bir hal alınca ve tavanın üzerinde hafif buhar görünce yağın ısınmış olduğundan emin olabiliriz. Tavaya yerleştirdiğimiz alabalıklarımızı çeşitli aralıklarla ters çevirmeliyiz. Çünkü bir tarafın ateşte çok kalması balığın tadını ve şeklini etkileyecektir.
  14. Bu açıdan pembeleşmeye doğru çevirip her tarafının piştiğinden emin olalım. Balık kolay pişen bir yiyecek türüdür. Bu yüzden başından ayrılmadan pişirmeye özen gösterelim.
  15. Balığımızı, çoban salata ve soğan salatası eşliğinde servis edelim. Tereyağında alabalık kızartması yapmayı sizlerle en pratik yoldan hallettik.
  16. Tereyağda alabalık nasıl yapılır hep birlikte öğrendik. Basit, güzel ve nefis.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."