Masterchef Yemek Sonrası Hafif Sütlü: Milföylü Muhallebili Tatlı Tarifi Tarifi

Masterchef Yemek Sonrası Hafif Sütlü: Milföylü Muhallebili Tatlı Tarifi Tarifi
Masterchef Yemek Sonrası Hafif Sütlü: Milföylü Muhallebili Tatlı Tarifi

Malzemeler

  • 1 poşet kadar milföy3 büyük su bardağı süt1 büyük su bardağı şeker1 paket kadar kremşanti1 büyük su bardağı un2 poşet kadar vanilya1 paket sıvı krema2 çorba kaşığı kadar tereyağı10 çorba kaşığı kadar toz şeker1 poşet kadar milföy3 büyük su bardağı süt1 büyük su bardağı şeker1 paket kadar kremşanti1 büyük su bardağı un2 poşet kadar vanilya1 paket sıvı krema2 çorba kaşığı kadar tereyağı10 çorba kaşığı kadar toz şeker
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Milföylü tatlımızın önce karamelini yapıyoruz. Toz şekeri derin bir tencereye dökelim. Ocağı orta ayarda açalım ve tavayı yerleştirelim.
  2. Toz şekerimizin kendiliğinden erimesini sağlayalım. Şeker tümüyle eridiğinde çırpma aparatı yardımıyla tereyağımızı da ekliyoruz.
  3. Tereyağı eriyince sıvı olan kremayı döküyoruz. Karıştırmaya devam edelim, topaklaşma olmaması için bu yöntem gereklidir.
  4. İyice harmanlaşınca ocağın altını kapatıp soğutmaya bırakıyoruz. Kremanın oda sıcaklığında olmasına özen göstermeliyiz ki daha güzel bir karamel olsun.
  5. Karamel hazır olunca muhallebiye geçiyoruz. Krem şanti ve vanilya dışındaki ürünleri bir tencereye döküyoruz.
  6. Ocakta güzelce pişmesini sağlıyoruz. Kaynayınca ocaktan alalım(topaklaşma olmaması için pişerken karıştıralım). Pişince vanilyayı dökelim, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  7. Soğuyunca 1 kahve fincanı sütle çırpılmış krem şantiyi dökelim iyice çırpalım ve muhallebimiz böylelikle hazır durumdadır.
  8. Milföyü paketinden çıkarıyoruz, karelere ayırıyoruz, bu kareleri de 4 küçük kareye bölüyoruz. Tüm paket için aynı işlemi yapalım. 180 derecelik fırınımızda pişirelim.
  9. Piştikten sonra 40 tanesini ayırıyoruz. Diğerlerini ufalayıp borcamın altına döküyoruz. Ardından üzerine muhallebiden boşaltıyoruz.
  10. Üstüne ise ayırmış olduğumuz milföylerden yerleştiriyoruz. Onun üstüne karamel döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.
  11. Milföylü tatlımızın önce karamelini yapıyoruz. Toz şekeri derin bir tencereye dökelim. Ocağı orta ayarda açalım ve tavayı yerleştirelim.
  12. Toz şekerimizin kendiliğinden erimesini sağlayalım. Şeker tümüyle eridiğinde çırpma aparatı yardımıyla tereyağımızı da ekliyoruz.
  13. Tereyağı eriyince sıvı olan kremayı döküyoruz. Karıştırmaya devam edelim, topaklaşma olmaması için bu yöntem gereklidir.
  14. İyice harmanlaşınca ocağın altını kapatıp soğutmaya bırakıyoruz. Kremanın oda sıcaklığında olmasına özen göstermeliyiz ki daha güzel bir karamel olsun.
  15. Karamel hazır olunca muhallebiye geçiyoruz. Krem şanti ve vanilya dışındaki ürünleri bir tencereye döküyoruz.
  16. Ocakta güzelce pişmesini sağlıyoruz. Kaynayınca ocaktan alalım(topaklaşma olmaması için pişerken karıştıralım). Pişince vanilyayı dökelim, karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  17. Soğuyunca 1 kahve fincanı sütle çırpılmış krem şantiyi dökelim iyice çırpalım ve muhallebimiz böylelikle hazır durumdadır.
  18. Milföyü paketinden çıkarıyoruz, karelere ayırıyoruz, bu kareleri de 4 küçük kareye bölüyoruz. Tüm paket için aynı işlemi yapalım. 180 derecelik fırınımızda pişirelim.
  19. Piştikten sonra 40 tanesini ayırıyoruz. Diğerlerini ufalayıp borcamın altına döküyoruz. Ardından üzerine muhallebiden boşaltıyoruz.
  20. Üstüne ise ayırmış olduğumuz milföylerden yerleştiriyoruz. Onun üstüne karamel döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."