Masterchef Yemek Sonrası Favori: Ağızda Eriyen Tel Kadayıf Tarifi Tarifi

Masterchef Yemek Sonrası Favori: Ağızda Eriyen Tel Kadayıf Tarifi Tarifi
Masterchef Yemek Sonrası Favori: Ağızda Eriyen Tel Kadayıf Tarifi

Malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf150 gram kadar tereyağıCeviz içi3 su bardağı toz şeker4 damla limon suyu4 su bardağı su300 gram tel kadayıf150 gram kadar tereyağıCeviz içi3 su bardağı toz şeker4 damla limon suyu4 su bardağı su
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kadayıf tatlımızın şerbeti için, bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi alıp, kaynatıyoruz.
  2. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyumuzu ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp, alıyoruz.
  3. Şerbetimizi ılıması için bırakıp, tatlımızı hazırlamaya geçiyoruz.
  4. Tereyağımızı eritiyoruz ve kadayıflarımızın üzerine gezdiriyoruz.
  5. Ellerimizle harmanlayıp, kadayıflarımızın güzelce yağlanmasını sağlıyoruz.
  6. Küçük  boy fırın kabımızı alıyoruz ve kadayıflarımızı yarısını seriyoruz.
  7. Kadayıflarımıza avuç içimiz ile bastırarak sıkıştırıyoruz ve ceviz içimizi bol olacak şekilde serpiyoruz.
  8. Ardından kalan kadayıflarımızı da cevizlerimizin üzerine alıyoruz ve avuç içimiz ile bastırıyoruz.
  9. 180 derecede ısınmış fırınımıza kadayıflarımızı alıyoruz ve kızartıyoruz.
  10. Kızaran kadayıflarımızı fırından alıp, ilk sıcağını attığı zaman tatlımızı dilimliyoruz.
  11. Soğuyan şerbetimizi sıcak tatlımızı üzerine gezdiriyoruz ve şerbetimizi çekmesi için dinlendiriyoruz.
  12. Kadayıf tatlımız iyice soğuduğu zaman servis için hazırdır. Afiyet olsun.
  13. Kadayıf tatlımızın şerbeti için, bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi alıp, kaynatıyoruz.
  14. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyumuzu ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp, alıyoruz.
  15. Şerbetimizi ılıması için bırakıp, tatlımızı hazırlamaya geçiyoruz.
  16. Tereyağımızı eritiyoruz ve kadayıflarımızın üzerine gezdiriyoruz.
  17. Ellerimizle harmanlayıp, kadayıflarımızın güzelce yağlanmasını sağlıyoruz.
  18. Küçük  boy fırın kabımızı alıyoruz ve kadayıflarımızı yarısını seriyoruz.
  19. Kadayıflarımıza avuç içimiz ile bastırarak sıkıştırıyoruz ve ceviz içimizi bol olacak şekilde serpiyoruz.
  20. Ardından kalan kadayıflarımızı da cevizlerimizin üzerine alıyoruz ve avuç içimiz ile bastırıyoruz.
  21. 180 derecede ısınmış fırınımıza kadayıflarımızı alıyoruz ve kızartıyoruz.
  22. Kızaran kadayıflarımızı fırından alıp, ilk sıcağını attığı zaman tatlımızı dilimliyoruz.
  23. Soğuyan şerbetimizi sıcak tatlımızı üzerine gezdiriyoruz ve şerbetimizi çekmesi için dinlendiriyoruz.
  24. Kadayıf tatlımız iyice soğuduğu zaman servis için hazırdır. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."