Masterchef Yemeği Efsane Oluyor Deneyin: Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi Tarifi

Masterchef Yemeği Efsane Oluyor Deneyin: Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi Tarifi
Masterchef Yemeği Efsane Oluyor Deneyin: Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi

Malzemeler

  • 300 gr taze yaprak350 gr kıyma2 adet orta boy soğan1 küçük çay bardağı pirinç1 yemek kaşığı biber ve domates karışımı salçaYarım demet maydanoz1 çay kaşığı karabiber3 yemek kaşığı sıvı yağTuz1 adet rendelenmiş domatesYarım çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı suTuz300 gr taze yaprak350 gr kıyma2 adet orta boy soğan1 küçük çay bardağı pirinç1 yemek kaşığı biber ve domates karışımı salçaYarım demet maydanoz1 çay kaşığı karabiber3 yemek kaşığı sıvı yağTuz1 adet rendelenmiş domatesYarım çay bardağı sıvı yağ2 su bardağı suTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kaynattığınız yaprakları suda 4-5 dakika yatırın. Renklerinde değişiklik olan yaprakları süzün.
  2. Sıcak suda 30 dakika kadar beklettiğiniz pirinçleri süzün.
  3. Maydanoz ve soğanı ufak bir şekilde yemeklik doğrayın.
  4. Harcı hazırlamak için; geniş bir kap alın ve içerisine pirinç, soğan, kıyma, tuz, salça ve baharatları katarak yoğurmaya başlayın.
  5. Damarlı tarafı size bakacak şekilde yaprağı açın ve içerisine bir tatlı kaşığı harç koyun ve sarın.
  6. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri sıvı yağla karıştırın.
  7. Suyunu ve tuzunu ekledikten sonra 4-5 dakika sonra ocaktan alın.
  8. Sarmalarınızı boşluksuz tencereye yerleştirdikten sonra domates sosunu üzerine dökün.
  9. Pişerken yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabak yerleştirin.
  10. Orta derecede suyunu çekene kadar ve pirinçler şişene kadar bekleyin ve kapağı kapalı tutun.
  11. Piştikten sonra isterseniz yanında yoğurtla servis yapın.
  12. Kaynattığınız yaprakları suda 4-5 dakika yatırın. Renklerinde değişiklik olan yaprakları süzün.
  13. Sıcak suda 30 dakika kadar beklettiğiniz pirinçleri süzün.
  14. Maydanoz ve soğanı ufak bir şekilde yemeklik doğrayın.
  15. Harcı hazırlamak için; geniş bir kap alın ve içerisine pirinç, soğan, kıyma, tuz, salça ve baharatları katarak yoğurmaya başlayın.
  16. Damarlı tarafı size bakacak şekilde yaprağı açın ve içerisine bir tatlı kaşığı harç koyun ve sarın.
  17. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri sıvı yağla karıştırın.
  18. Suyunu ve tuzunu ekledikten sonra 4-5 dakika sonra ocaktan alın.
  19. Sarmalarınızı boşluksuz tencereye yerleştirdikten sonra domates sosunu üzerine dökün.
  20. Pişerken yaprakların açılmaması için üzerine porselen bir tabak yerleştirin.
  21. Orta derecede suyunu çekene kadar ve pirinçler şişene kadar bekleyin ve kapağı kapalı tutun.
  22. Piştikten sonra isterseniz yanında yoğurtla servis yapın.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."