Masterchef Yaza Özel Meze: Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Tarifi

Masterchef Yaza Özel Meze: Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi Tarifi
Masterchef Yaza Özel Meze: Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

Malzemeler

  • 24 tane kabak çiçeğiYarım yemek kaşığı pirinç1 tane orta boy kuru soğan1 tane orta boy domates1/2 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı kadar kuş üzümü1 yemek kaşığı dolma fıstığı4 dal dereotu5 dal taze nane1 çay kaşığı kadar toz şeker1 tatlı kaşığı limon suyu1 çay kaşığı yenibaharKarabiberTuz24 tane kabak çiçeğiYarım yemek kaşığı pirinç1 tane orta boy kuru soğan1 tane orta boy domates1/2 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı kadar kuş üzümü1 yemek kaşığı dolma fıstığı4 dal dereotu5 dal taze nane1 çay kaşığı kadar toz şeker1 tatlı kaşığı limon suyu1 çay kaşığı yenibaharKarabiberTuz
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Kabak çiçeklerimizin orta kısımlarını dikkatle çıkartıyoruz ve yıkıyoruz.
  2. Suyunu süzdürüp, kuru soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
  3. Tenceremize zeytinyağımızın yarını alıp, soğanlarımızı, üzümlerimizi ve fıstıklarımızı kavuruyoruz.
  4. Yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyip, bir süre daha kavuruyoruz.
  5. Şekerimizi, baharatlarımızı, rendelenmiş domatesimizi, ince kıyılmış nanemizi, dere otumuzu ve limon suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
  6. Ilıdığı zaman kabak çiçeklerimizin içerisine 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz ve ağız kısımlarını, yapraklarını üst üste getirip, kapatıyoruz.
  7. Hazırladığımız kabak çiçeği dolmalarımızı tenceremize dik olarak diziyoruz ve kalan zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
  8. Ardından üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  9. Piştiği zaman suyunu süzdürüyoruz ve soğuyunca servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
  10. Kabak çiçeklerimizin orta kısımlarını dikkatle çıkartıyoruz ve yıkıyoruz.
  11. Suyunu süzdürüp, kuru soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
  12. Tenceremize zeytinyağımızın yarını alıp, soğanlarımızı, üzümlerimizi ve fıstıklarımızı kavuruyoruz.
  13. Yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyip, bir süre daha kavuruyoruz.
  14. Şekerimizi, baharatlarımızı, rendelenmiş domatesimizi, ince kıyılmış nanemizi, dere otumuzu ve limon suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.
  15. Ilıdığı zaman kabak çiçeklerimizin içerisine 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz ve ağız kısımlarını, yapraklarını üst üste getirip, kapatıyoruz.
  16. Hazırladığımız kabak çiçeği dolmalarımızı tenceremize dik olarak diziyoruz ve kalan zeytinyağımızı gezdiriyoruz.
  17. Ardından üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz.
  18. Piştiği zaman suyunu süzdürüyoruz ve soğuyunca servise sunuyoruz. Afiyet olsun.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."