Masterchef Yaz Güveci Nasıl Yapılır? Tarifi

Masterchef Yaz Güveci Nasıl Yapılır? Tarifi
Masterchef Yaz Güveci Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı eti1 adet patlıcan (büyük boy, küp doğranmış)1 adet kabak (büyük boy, küp doğranmış)3 diş sarımsak1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)1 adet kırmızı soğan (halka dilimlenmiş)150 gram cherry domates2 adet domates (rendelenmiş)100 gram taze fasulye (ortadan ikiye kesilmiş)1/2 su bardağı zeytinyağı2 adet defne yaprağı1 tatlı kaşığı kekik2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)1 çay kaşığı karabiber500 gram dana kuşbaşı eti1 adet patlıcan (büyük boy, küp doğranmış)1 adet kabak (büyük boy, küp doğranmış)3 diş sarımsak1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)1 adet kırmızı soğan (halka dilimlenmiş)150 gram cherry domates2 adet domates (rendelenmiş)100 gram taze fasulye (ortadan ikiye kesilmiş)1/2 su bardağı zeytinyağı2 adet defne yaprağı1 tatlı kaşığı kekik2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)1 çay kaşığı karabiber
Gurme Defteri - gurmedefteri.com.tr

Hazırlanışı

  1. Etlerinizi maksimum 2 kaşık zeytinyağı ile bir miktar kavurduktan sonra baharatlarınızı ekleyin ve baharat ekleme işleminden sonra birkaç dakika daha kavurarak ocaktan alın.
  2. Kırmızı soğan ve et hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  3. Güvecin en alt kısmına soğanlarınızı dizin ve et- sebze ikilisini güvece dahil edin.
  4. Yarım bardak su, defne yaprakları ve yarım bardak zeytinyağı ile güvecinizi doldurup ağzını güzelce kapatın.
  5. 60 dakika boyunca 190 derecede pişmesine izin verin. Bu süre sonunda üzerine serpeceğiniz kaşar peynirlerini de maksimum 10 dakika kadar pişirin.
  6. Servis öncesi defne yapraklarını içerisinde çıkarmayı ihmal etmeden servis etmeyin.
  7. Etlerinizi maksimum 2 kaşık zeytinyağı ile bir miktar kavurduktan sonra baharatlarınızı ekleyin ve baharat ekleme işleminden sonra birkaç dakika daha kavurarak ocaktan alın.
  8. Kırmızı soğan ve et hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  9. Güvecin en alt kısmına soğanlarınızı dizin ve et- sebze ikilisini güvece dahil edin.
  10. Yarım bardak su, defne yaprakları ve yarım bardak zeytinyağı ile güvecinizi doldurup ağzını güzelce kapatın.
  11. 60 dakika boyunca 190 derecede pişmesine izin verin. Bu süre sonunda üzerine serpeceğiniz kaşar peynirlerini de maksimum 10 dakika kadar pişirin.
  12. Servis öncesi defne yapraklarını içerisinde çıkarmayı ihmal etmeden servis etmeyin.

Paylaş



Alerjenler

Bu tarifin bilinen alerjenleri yok ya da eklenmemiş.

Kullanıcı Deneyimleri

Henüz bu tarifle ilgili deneyim paylaşılmadı.

Gurme Defteri | @2024 Tüm hakları saklıdır. Alexa web rank
Sitemizdeki içerikler kullanıcılar tarafından eklenmiştir. Herhangi bir resim, içerik veya telif ihlali durumunda, içerik kaldırılabilir. Detaylar için bize ulaşın veya formu ile bildiriniz.

Türkiye’nin en özel gurme tarifleri burada! Eşsiz lezzetler için doğru adres: gurmedefteri.com.tr

Gurme dünyasının kapılarını aralayın! Binlerce lezzetli tarif gurmedefteri.com.tr’de sizi bekliyor.

En lezzetli yemeklerin sırrı burada saklı! Gurme tarifler için hemen gurmedefteri.com.tr’ye göz atın.

Gurme tariflerde fark yaratan adres: gurmedefteri.com.tr! Şimdi keşfetmeye başlayın.

"Lezzetin ve kalitenin adresi: gurmedefteri.com.tr! Tariflerimizle sofralarınıza renk katın."

"Evinizde gurme şef deneyimi yaşamak ister misiniz? Tariflerimizi incelemek için gurmedefteri.com.tr’ye davetlisiniz."

"Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gurme tarif sitesi: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınıza ilham katın."

"Gurme mutfağınız için yeni tarifler mi arıyorsunuz? Doğru yerdesiniz: gurmedefteri.com.tr"

"Gurme lezzetlere ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece gurmedefteri.com.tr’ye özel tarifler için bizi takip edin."

"Gurme lezzetlerin buluşma noktası: gurmedefteri.com.tr! Mutfağınızın vazgeçilmezi olmaya adayız."